Pratite sljedeće savjete

Savjeti koji će vam pomoći u proljetnom čišćenju doma

Proljetno čišćenje nije lako ni jednostavno, ali je nešto što se mora i ukoliko pratite sljedeće savjete olakšat ćete sebi cijeli ovaj postupak.
Gospodarstvo / Tvrtke | 26. 04. 2023. u 11:10 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Voljeli to ili ne, proljetno čišćenje doma je neminovno svima i što ga prije obavite to će vam biti lakše i vaš dom će biti svježiji i čistiji. Od pranja zavjesa, prozora i stolarije, do dubinskog čišćenja ćilima, odjeće i odstranjivanja viška predmeta iz kuće – sve to je ono što je neophodno uraditi kako biste bili sigurni da je proljetno čišćenje obavljeno kako treba.

Proljetno čišćenje nije lako ni jednostavno, ali je nešto što se mora i ukoliko pratite sljedeće savjete olakšat ćete sebi cijeli ovaj postupak.

Oslobodite prostor

Ako počinjete čišćenje sa prozorima, onda vam je najpametnije da krenete sa onima koji nisu okrenuti suncu, a zatim one koji jesu. Prozore koji se nalaze na sunčanoj strani operite kada nema sunca, kako biste bili sigurni da vam na njima neće ostati tragovi sredstva za čišćenje, a u međuvremenu, svakako, stavite i zavjese na pranje.

Kada ste oprali prozore i zavjese odmah je i vaš dom svjetliji i bolje ćete vidjeti svaku mrlju koje je potrebno riješiti se. Krenite od rerne koju možete očistiti samo jednom krpom i dobrim sredstvom za otklanjanje masnoće. Nakon čišćenja peći vrijeme je i za sve one ladice i police u kojima čuvate šminku, knjige, različite vrste ukrasa za kuću. Dobro pogledajte šta sve imate i šta biste od toga mogli izbaciti jer je ili potrošeno ili oštećeno, ili vam se jednostavno više ne uklapa u enterijer, ali ga iz nekog razloga još uvijek čuvate. Uzmite veliku kesu za smeće i oslobodite se bespotrebnih stvari. Tako ćete imati više slobodnog prostora i vaš dom će izgledati prozračnije.

S obzirom na to da ste već krenuli da čistite ladice, usput vam je pa pređite odmah i na ormare. Za proljeće vam je potrebna laganija odjeća pa je vrijeme da onu topliju odložite, a da ponovo aktivirate ono što ćete nositi u narednom periodu. Iako je stajala prikladno zapakovana, ipak je potrebno i malo osvježiti odjeću koju želite nositi ovog proljeća i ljeta, a to najbolje možete napraviti tako što ćete je oprati prije oblačenja.

Kako je, vjerujemo, riječ o većoj količini odjeće, jer perete za cijelu porodicu, potrebna vam je i mašina koja se neće "umoriti" ukoliko bude cijeli dan radila, ali i ona koja će čuvati tkanine, te osvježiti i dobro oprati vašu odjeću. Samsung mašina za veš pruža učinkovito pranje čak i na najnižim temperaturama uz Eco Bubble tehnologiju. Sistem QuickDrive skraćuje vrijeme pranja bez smanjenja učinkovitosti. Tu su i praktična Add Wash vrata koja vam omogućavaju dodavanje zaboravljene odjeće ili deterdženta, čak i tokom samog pranja. Mašina sa higijenskom parom također uklanja tvrdokornu prljavštinu i 99,9 posto bakterija i alergena. Za savršenu njegu veša potrebna vam je i sušilica koja nježno suši odjeću, ne oštećuje je i osigurava da nakon sušenja nije potrebno peglanje. U ovoj mašini možete prati ne samo odjeću koju spremate za toplije dane, već i dječije igračke, ukoliko ih imate, kako biste ih osvježili i kako bi bile čiste i sigurne za igranje sa vašom djecom.

Velika snaga usisavanja

Kada ste sve fino složili, oprali i sredili, vrijeme je i da usisate svu prašinu koja je pala na vaš pod i na vaše tepihe. Samsung bežični Bespoke Jet usisivač pravo je rješenje za usisavanje bez prašine u vazduhu. Zahvaljujući multiciklonskoj filtraciji vazduha ovaj usisivač efikasno zadržava sitne čestice prašine, što će vazduh u prostoriji držati higijenski čistim, isto kao i podove.

Bespoke Jet dolazi sa velikom snagom usisavanja i baterijom velikog kapaciteta koja može da radi i do sat vremena bez pauze za punjenje. Težak je manje od 2 kilograma sa teleskopskim okvirom koji se lako može uredno složiti. Pored snažnog usisavanja, Samsung Bespoke Jet dokazano zadržava 99% čestica fine prašine i smanjuje alergene u našem domu.

S obzirom na to da posjeduje All-in-One Clean Station postolje, može automatski isprazniti svoju posudu za smeće bez ispuštanja sitnih čestica prašine, a sve zahvaljujući Air Pulse tehnologiji. Ovo postolje također puni uređaj, kako biste lako nastavili sa čišćenjem kada se baterija isprazni, a pošto je usisivač opremljen unaprijeđenim digitalnim inverterskim motorom, čišćenje će biti snažnije nego ikada sa usisnom snagom od 210 W.

Usisavanje možete učiniti još lakšim uz Samsung robotski usisivač koji pametno čisti dom prepoznavanjem predmeta. Jet Bot je prvi robotski usisivač na svijetu koji pokreće Intel AI. Može prepoznati i klasificirati razne predmete i na taj način čistiti u blizini uređaja, namještaja ili drugih prepreka. Također, može prepoznati je li predmet lomljiv i izbjeći predmete koji su identifikovani kao opasni.

Ni nakon ovog generalnog pospremanja i čišćenja doma nemojte zaboraviti s vremena na vrijeme da počistite svoj dom, a u tome će vam i dalje pomagati Samsung uređaji uz koje je i vaše proljetno čišćenje proteklo u najboljem mogućem redu. Upravo zbog toga, Samsung je pripremio izvrsne popuste za odabrane modele usisivača, mašina za pranje i sušenje veša i mašina za suđe. Istovremeno, možete osigurati još 3 ili 5 godina garancije za odabrane uređaje. Akcija traje od 20. ožujka do 30. travnja 2023. ili do isteka zaliha.

Za više informacija posjetite link.

Kopirati
Drag cursor here to close