Aluminijska šutnja

Sastanak u 8: Radnicima još nitko nije dao nikakav plan

Traže uplate radnog staža i doprinosa te otpremnine. Neće dopustiti da se radnici izbace na ulicu bez marke.
Gospodarstvo / Tvrtke | 25. 07. 2019. u 08:53

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Još uvijek nemamo nikakav plan i program zbrinjavanja radnika'', kaže Romeo Biokšić, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika uoči sastanka s kriznim stožerom za pitanja Aluminija.

Samir Anić, predstavnik malih dioničara, najavio je pak pokretanje prijava tužiteljstvu protiv svih uprava, pa i protiv samoga sebe.

''Neka se vidi tko je šta radio, tko je krao, neka se zatvore, neka se oduzme imovina'', kaže Anić i navodi, da ako je ona krao i potpisivao, neka i njega zatvore.

Naime, iako je prošlo dva tjedna od gašenja pogona u Aluminiju, radnici još uvijek nemaju nikakvih informacija o tome kako će se riješiti njihova sudbina. Najavili su, ako se ne ispune njihovi uvjeti, da će prosvjedovati.

Traže uplate radnog staža i doprinosa te otpremnine. Neće dopustiti da se radnici izbace na ulicu bez marke.

Sindikalisti su napustili ovaj krizni stožer jer su željeli samo raspravljati o svojim pravima, a ne o novim mogućim poslovanjima. 

Podsjećamo, nakon prosvjeda pred središnjicom HDZ-a BiH, gdje su tražili očitovanje čelnika stranke Dragana Čovića, a koje nisu dočekali, radnicima je poručeno kako neće biti stečaja tvrtke te da će se raditi na njihovu zbrinjavanju. Također, rečeno je kako će se s bankama pregovarati o kreditnim zaduženjima kojim, prema nekim informacijama, ima oko 700 radnika ugašene tvornice.

Kopirati
Drag cursor here to close