Poziv i drugima

Sindikat HT dao podršku radnicima Aluminija: Očekujemo neovisnu istragu

''Očekujemo da se u skladu sa najavama provede neovisna istraga koja bi utvrdila sve odgovorne osobe za krah Aluminija.''
Gospodarstvo / Tvrtke | 24. 07. 2019. u 08:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat Hrvatskih Telekomunikacija izrazio je punu podršku Nezavisnom Sindikatu Zaposlenika Aluminij, Predsjedniku i svim članovim Sindikata u njihovim zahtjevima i borbi za prava radnika.

Naime, kako ističu u priopćenju, podršku daju u zahtjevima za isplatu plaća radnika, uvezivanje radnog staža , osiguranje otpremnina te nastojanja za očuvanje radnih mjesta i nastavak rada Aluminija Mostar.

''Očekujemo da se u skladu sa najavama provede neovisna istraga koja bi utvrdila sve odgovorne osobe za krah Aluminija. Kazneni progon odgovornih neće biti od velike pomoći radnicima koji su izgubili radna mjesta ali će biti poruka svima da uz privilegije direktorskih fotelja idu i obveze i odgovornosti. Pozivamo sve Sindikate da iskažemo radničko zajedništvo i solidarnost sa našim kolegama, da budemo spremni da im damo svu potrebnu podršku, da njihova borba bude i borba svih nas za dostojan rad i zaštitu prava radnika'', stoji u priopćenju Sindikata Hrvatskih Telekomunikacija.

 
Kopirati
Drag cursor here to close