Premještanje proizvodnje

Poznata čokolada mora ''maknuti'' planinu s logotipa

Gospodarstvo / Tvrtke | 06. 03. 2023. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proizvođači čokolade Toblerone moraju ukloniti prikaz planinskog vrha Matterhorn sa svog pakiranja, zbog toga što se većina proizvodnje premješta iz Švicarske u Slovačku.

  / Foto: lovleah/istockphoto

Kako navodi BBC, čokolada čije su štange oblikovane u obliku piramide kako bi podsjećale na Matterhorn, imat će na promijenjenoj etiketi neki ''neutralniji'' planinski vrh.

U izjavi za BBC, kompanija Mondelez, koja je novi vlasnik Tobleronea, je navela da premješta dio proizvodnje van zemlje kako bi ''odgovorio na povećanu potražnju širom svijeta" i da bi "razvijao brand Toblerone za budućnost''.

Dodaje se da će novo pakiranje sadržati "izraziti novi Toblerone font i logo koji crpe inspiraciju iz Toblerone povijesti'', prenio je Tanjug.

Toblerone, čokolada čije se štanglice prave u obliku od švicarskog mlijeka, meda i krema od badema, prvi put je puštena u prodaju 1908. godine u Bernu, glavnom gradu Švicarske, a tek 1970. godine na ambalaži pojavila se silueta Matterhorna.

Mondelez je rekao da je Bern "važan dio naše povijesti i da će to biti i u budućnosti".

Kompanija Toblerone je 2016. izazvala kontroverzu nakon što je promijenjen dizajn čokoladice u trokutaste komade, u pokušaju da smanje troškovi, ali je nakon mnogo kritika, kompanija vratila prvobitni oblik dvije godine kasnije.

Kopirati
Drag cursor here to close