UPFBiH

Poziv poslodavcima: Ne potpisujte ponude EPBiH dok se ne riješi pitanje cijene struje za gospodarstvo

Intenzivno razgovaramo sa Upravom Elektroprivrede BiH i resornim ministrima u Vladi FBiH kako bismo razriješili pitanje cijene električne energije za gospodarstvo.
Gospodarstvo / Tvrtke | 01. 11. 2023. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine poziva članice i sva gospodarska društva u FBiH koja su od Elektroprivrede BiH dobila ponude za cijene električne energije sa povećanjem da ove ugovore do daljnjeg ne potpisuju.

- Intenzivno razgovaramo sa Upravom Elektroprivrede BiH i resornim ministrima u Vladi FBiH kako bismo razriješili pitanje cijene električne energije za gospodarstvo. U UPFBiH se kategorično protivimo povećanju cijena električne energije za gospodarstvo - kaže Adnan Smailbegović, predsjednik UPFBiH.

Na inicijativu UPFBiH, tijekom proteklog i ovog tjedna Smailbegović i direktor UPFBiH Mario Nenadić održali su sastanke sa generalnim direktorom Eleketroprivrede BiH i njegovim suradnicima, zatim sa Vedranom Lakićem, ministrom energetike, rudarstva i industrije i Vojinom Mijatovićem, zamjenikom premijera i ministrom poduzetništva, razvoja i obrta u Vladi FBiH.

- Još uvijek nema službenog stava nadležnih u Vladi FBiH i Elektroprivredi BiH u vezi sa cijenom električne energije za gospodarstvo. Tijekom razgovora smo naglasili da je stav poslodavaca da nema nikakvog razloga, niti potrebe za povećanje cijena električne energije gospodarstvu te da poslodavci ne trebaju rješavati probleme EPBiH, izazvane drugim faktorima, nevezanim za realni sektor. Ono što za sada pouzdano znamo jeste da je dogovoreno da se u Vladi FBiH održi hitan sastanak kojemu će prisustvovati poslodavci, predstavnici EPBiH i Vlade FBiH na kojem bi se trebao postići konačan dogovor o ovom pitanju - kaže Smailbegović.

Udruženje poslodavaca u FBiH poziva vlasti i rukovodstvo EPBiH da rasterete poslovanje realnog sektora i omoguće veće investicije i razvoj u narednoj godini.

Kopirati
Drag cursor here to close