Ozbiljna glazba

Poslovodni odbor RTV BiH: Direktor samostalno donio odluku o Danu žalosti na BH Radiju 1

Ova odluka izazvala je burne reakcije urednika, a sada su se oglasili i službenim priopćenjem.
Gospodarstvo / Tvrtke | 27. 09. 2023. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na BH Radiju 1 danas su slušatelji mogli čuti ozbiljnu glazbu koja se pušta u znak žalosti za ubijenim napadačima na Kosovu.

Ova odluka izazvala je burne reakcije urednika, a sada su se oglasili i službenim priopćenjem.

U priopćenju se navodi da je Poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, koji inače rukovodi radom BHRT-a, nije donio nikakvu odluku da se danas, 27. rujna, proglasi dan žalosti, odnosno prilagodi program na razinu svih platformi BHRT-a.

''Do sada se nikada nije dogodilo niti je praksa da samo jedan medij unutar BHRT-a donosi pojedinačno odluku o ovako važnom programskom stavu kao što je proglašenje dana žalosti. Dakle, u ovom slučaju je direktor BH Radija 1 Dejan Kerleta samostalno, bez ikakvih konzultacija sa Poslovodnim odborom odnosno generalnim direktorom BHRT-a donio odluku da se program BH Radija prilagodi danu žalosti kojeg je proglasila vlada Republike Srpske'', navodi se u priopćenju.

Potom su dodali:

''Ovakve jednostrane i neusaglašene odluke su štetne za BHRT jer predstavljaju grubu politizaciju uređivačke politike javnog RTV servisa Bosne i Hercegovine koji se uvijek vodio visokim profesionalnim standardima. Zato je Poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine stavio van snage jednostranu odluku direktor BH Radija 1 Dejana Kerlete o prilagođavanju programa Radija danu žalosti''.

Kopirati
Drag cursor here to close