Galenika

Partnerstvo s globalnim brendovima i investicije u proizvodnju

Tijekom 2024. godine, Galenika planira lansiranje čak 80 novih proizvoda.
Gospodarstvo / Tvrtke | 18. 04. 2024. u 12:33 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Farmaceutska kompanija Galenika nastavlja strateško širenje portfolija kroz partnerstvo i ekskluzivni ugovor sa kompanijom Cantabria Labs, jednim od vodećih španskih proizvođača dermatoloških brendova. Na ovaj način Galenika preuzima generalnu distribuciju Cantabria Labs premium dermakozmetike, za tržišta Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Cantabria Labs posluje na 85 tržišta širom svijeta, posjeduje najviše standarde kvaliteta i proizvode koji su lideri u svojim kategorijama širom Europe.

Tijekom 2024. godine, Galenika planira lansiranje čak 80 novih proizvoda. Akvizicija kompanije LifeMedic i partnerstvo sa talijanskim proizvođačem Pharmalife Reasearch, novi premium ugovor o suradnji sa Cantabria Labs iz Španjolske i ekspanzija vlastitog portfolija Galenike – zajedno dodatno jačaju tržišnu poziciju kompanije, a potrošačima i pacijentima nude širok spektar suvremenih farmaceutskih proizvoda najvišeg kvaliteta.

„Strateški smo fokusirani na osnaživanje Galenike kroz širenje vlastitog portfolija i uspostavljanje partnerstava sa globalnim proizvođačima. Tokom prošle godine Galenika je pokrenula novi investicioni ciklus čiji je fokus dalje proširenje kapaciteta najsuvremenije proizvodnje i zaštita životne sredine. Od 2023. godine je uloženo 18,8 milijuna eura u razvoj 3 nove fabrike i rekonstrukciju kompletnog internog vodovoda kojim se postiže ušteda potrošnje vode za 10%. Kao i do sada, u skladu sa razvojnim planovima, nastavljamo sa investiranjem u digitalizaciju i dalji razvoj proizvodnih kapaciteta, uz širenje poslovnog prisustva na međunarodnim tržištima’’, izjavio je Ricardo Vian Marques, generalni direktor Galenike.

Zajedno sa brigom o zdravlju, briga o ljudima je na vrhu prioriteta kompanije. Galenika kontinuirano ulaže u edukaciju i unaprjeđenje uvjeta rada i sigurnosti zaposlenih. Ove godine je u planu i dodatno proširenje e-learning platforme za zaposlene, što je u skladu sa činjenicom da je Galenika kompanija eksperata.

U okviru internacionalizacije poslovanja, tokom prošle godine lansirani su proizvodi u Sloveniji i Hrvatskoj, a otvorena su i predstavništva za tržišta Češke i Slovačke, na kojima se prvi Galenikini proizvodi očekuju ove godine.

Proces digitalizacije se nastavlja u kontinuitetu i doprinosi kvalitetu rada i poslovanja. Putem najsuvremenije SAP Analytics Cloud platforme digitalizirana je analiza svih poslovnih procesa u kompaniji, što predstavlja unaprjeđenje strateškog i operativnog planiranja poslovanja. U planu je uvođenje ISO 27001 standarda za upravljanje sigurnošću informacijama, kao i implementacija Digital Manufactoring platformi za dodatno povećanje efikasnosti i produktivnosti u proizvodnji.

Kopirati
Drag cursor here to close