Stečaj

Nikšić obećao spasiti Zrak

Nikšić je poručio da će učini sve od sebe da pokuša spasiti kompaniju i svako radno mjesto.
Gospodarstvo / Tvrtke | 13. 06. 2023. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni premijer Nermin Nikšić i ministar energetike, rudarstva i industrije Federacije BiH, Vedran Lakić, rekli su kako će učiniti sve od sebe da spase kompaniju „Zrak“ nakon okončanja sastanka s predstavnicima uprave poduzeća i Sindikata, piše Avaz.

Naglasili su da će razgovarati i sa stečajnim upravnikom.

''Ne mogu vjerovati da smo se doveli u ovakvu situaciju. Vlada će sutra na sjednici imati ponovo informaciju kada je u pitanju Zrak. Uputit ćemo dopis Kantonalnom sudu s informacijom koju smo dobili, za nas je potpuno neprihvatljivo da se čeka studeni da Sud odluči o žalbi, šta će dotad biti s firmom'', rekao je Nikšić.

Dodao je da će insistirati da se žalba okonča u zakonskom roku od 15 dana te da ne može da vjeruje da se u bezizlaznu situaciju dovedu firme koje imaju perspektivu.

Video: Nikšić: Daćemo sve od sebe da probamo spasiti kompaniju 

''Imaju mogućnost da rade i imaju, a ugovore danas u namjenskoj industriji životare i dođu u stečajni postupak. Upoznati smo da je u tijeku ugovor austrijskom firmom, sporno je 324.000 KM kako je direktor rekao, odnosno važno da bi se ugovor realizirao do kraja. Neprihvatljiv je stav stečajnog upravnika da ga je briga kako će se ugovor okončati'', kazao je.

Poručio je da će učini sve od sebe da pokuša spasiti kompaniju i svako radno mjesto.

Ministar Lakić je, također, kazao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da spasi kompaniju, ali da je potrebna i dobra namjera svih učesnika u postupku, prenio je Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close