Pola milijuna

Mostar: Parkovi prodaju zemljište FERK-u

U odluci se navodi kako bi prodajom poduzeće uprihodovalo ''značajna novčana sredstva koje bi namijenio za nabavku neophodne opreme…''
Gospodarstvo / Tvrtke | 19. 01. 2024. u 12:35 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zemljište mostarskog poduzeća JP Parkovi ide na prodaju, pa će se Gradsko vijeće Grada Mostara očitovati o tome hoće li dati zeleno svjetlo za to vršiteljici dužnosti ovog poduzeća Jadranki Senkić.

Skoro pola milijuna

Kako je navedeno u odluci koja će se naći pred mostarskim vijećnicima, riječ je o odluci od interesa za jedinicu lokalne samouprave odnosno za javna poduzeća čiji je osnivač grad.

Naime, javno poduzeće Parkovi d.o.o. Mostar jedini je vlasnik nekretnine ukupne površine 865 četvornih metara.

Dodaje se kako je Regulatorna komisija za energiju u FBIH (FERK) 23. veljače 2022. godine objavila Javni poziv kojim su pozvane sve pravne i fizičke osobe da dostave FERK-u informacije o građevinskom zemljištu i cijeni po četvornom metru ukoliko su zainteresirani za prodaju, a sve temeljem Odluke o odobravanju zahtjeva Regulatorne komisije za energiju u FBIH – FERK-a za izgradnju poslovnog prostora u Mostaru.

Stara priča o zgradi

''Javno poduzeće Parkovi d.o.o. Mostar je dostavilo informacije o gore navedenom zemljištu te iskazalo ponudu u novčanom iznosu od 542.251,65 KM, u skladu s procjenom vještaka građevinske struke koji je utvrdio tržišnu vrijednost predmetne nekretnine, a koju ponudu je FERK prihvatio. Obzirom na prihvat ponude, FERK na internom sastanku održanom dana 9. siječnja 2024. godine donosi Odluku o odobrenju zaključenja ugovora o kupoprodaji zemljišta te je sačinjen nacrt Ugovora o kupoprodaji nekretnine'', navodi se i dodaje kako je odluka upućena Javnom pravobraniteljstvu Grada Mostara nakon čega je i pripremljena Odluka o davanju suglasnosti na prodaju nekretnine.

U odluci se navodi kako bi prodajom poduzeće uprihodovalo ''značajna novčana sredstva koje bi namijenio za nabavku neophodne opreme za redovito obavljanje komunalne djelatnosti'', navedeno je.

Podsjećamo, još davne 2017. godine  Dragan Krtalić, tadašnji v.d. direktora J.P. 'Parkovi' za Bljesak.info govorio je kako se to poduzeće godinama guralo u nebuloze zbog atraktivne lokacije na kojem je zgrada uprave.

Rekao je tada kako se ''cijela hajka na poduzeće vodi  zbog toga što je nekom atraktivna lokacija zgrade ovog poduzeća''.

Kopirati
Drag cursor here to close