Nakon iznesenih optužbi

McDonald's osniva odjel za istragu seksualnog uznemiravanja i rasizma

BBC je u utorak objavio da je više od stotinu zaposlenika McDonald'sa u Ujedinjenom Kraljevstvu otkrilo da su bili žrtve seksualnih napada, uznemiravanja ili rasističkih primjedbi i ponašanja, što je zadnji u nizu skandala koji podsjeća na #MeToo pok
Gospodarstvo / Tvrtke | 21. 07. 2023. u 17:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Div brze prehrane McDonald's, nakon iznesenih optužbi stotinjak zaposlenika, kani osnovati odjel koji će istraživati slučajeve seksualnog uznemiravanja i napada ili slučajeve rasističkog ponašanja u svojim restoranima u Velikoj Britaniji, prenosi BBC.  

U priopćenju danas poslanom AFP-u direktor McDonald'sa za Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku Alistair Macrow piše da bi odjel trebao prosljeđivati prijavljene slučajeve specijaliziranim istražiteljima, prenosi Hina.

"Optužbe koje su se mogle čuti ovaj tjedan su doista šokantne, privatno i profesionalno", kazao je Macrow, ponovno se duboko ispričavši zbog "jasnih propusta" počinjenih u poslovima uprave tvrtke i zbog izostalog sprječavanja ovakvih incidenata i napada. "Svako kršenje našeg kodeksa ponašanja rezultirat će ozbiljnim mjerama, uključujući otkaz", upozorio je. 

BBC: Više od stotinu zaposlenika McDonald'sa u Ujedinjenom Kraljevstvu bilo žrtve seksualnih napada, uznemiravanja ili rasističkih primjedbi 

BBC je u utorak objavio da je više od stotinu zaposlenika McDonald'sa u Ujedinjenom Kraljevstvu otkrilo da su bili žrtve seksualnih napada, uznemiravanja ili rasističkih primjedbi i ponašanja, što je zadnji u nizu skandala koji podsjeća na #MeToo pokret u britanskome poslovnom svijetu.

Gigant brze prehrane na meti optužbi našao se i prije četiri godine, kada je Sindikat pekara i radnika u prehrambenoj industriji (BFAWU) objavio kako je više od 1000 njihovih zaposlenika prijavilo da su bili žrtve seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na radnome mjestu.

U lancu u Ujedinjenom Kraljevstvu zaposleno je 177.000 radnika

U ovome lancu brze prehrane u Ujedinjenom Kraljevstvu zaposleno je 177.000 radnika. Većinom je riječ o vrlo mladim ljudima, u mnogim slučajevima i tinejdžerima. Prije dvije godine grupa zaposlenika i bivših zaposlenika McDonald'sa osudila je politiku "sustavne" seksističke diskriminacije unutar brenda u Francuskoj.

 
 
Kopirati
Drag cursor here to close