Veliko priznanje

Coca-Cola HBC proglašena vodećim europskim proizvođačem pića u održivom poslovanju

Gospodarstvo / Tvrtke | 04. 02. 2022. u 14:19 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Coca-Cola HBC je ponovo ocijenjena kao najbolja europska kompanija za proizvodnju pića u održivom poslovanju, a jedanaestu godinu zaredom svrstana je među tri najbolja proizvođača pića na svijetu.

Vijest je objavila agencija za kreditni rejting Standard & Poor's (S&P) u svom godišnjem izvještaju, čime je potvrdila Dow-Jonesov indeks održivosti za 2021. godinu (DJSI), jedan od vodećih svjetskih pokazatelja održivosti. Coca-Cola HBC također je dobila srebrenu nagradu od S&P Globala.

Komentirajući ovu vijest, glavni izvršni direktor Zoran Bogdanović je rekao: „Ovo je veliko priznanje za sve što naše kolege svakodnevno rade kako bismo izgradili kompaniju i budućnost koja je još održivija. Započeli smo ovo putovanje još prije mnogo godina i smatramo ga ključnim za svoj budući rast. Postizanje nulte stope emisije stakleničkih plinova u cijelom našem lancu vrijednosti do 2040. godine na koju smo se obavezali u oktobru 2021. godine, a s druge strane, surova stvarnost predstavljena na konferenciji COP26, podsjećaju nas na ozbiljnost izazova s kojima smo suočeni i koliko je još posla pred nama. Predani smo tome da u potpunosti napravimo svoj dio.“

Ovaj rezultat je u skladu s nezavisnim ocjenama i rezultatima za Coca-Colu HBC drugih uglednih istraživanja i indeksa održivosti, uključujući MSCI ESG, CDP, FTSE4Good i FTSE Russell ESG.

 

Kopirati
Drag cursor here to close