Novi urednici

BHRT će iznajmljivati prostor kako bi "preživjeli"

"Unatoč velikim financijskim problemima BHRT nastavlja svoju misiju, uključujući i omogućavanje prijenosa Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru", kazali su u priopćenju.
Gospodarstvo / Tvrtke | 30. 01. 2023. u 18:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, nakon provedene natječajne procedure, na sjednici koja je održana u ponedjeljak 30. siječnja 2023. dao suglasnost na imenovanje urednika programa na BH radiju 1.

Na osnovu liste najuspješnijih kandidata, suglasnost za imenovanje na poziciju urednice Informativnog programa dobila je Angela Cvitanović, dosadašnja urednica na BHT1, za urednika Glazbenog programa imenovan je Samir Čulić, a urednicu Zabavno-vođenog programa imenovana je Ljiljana Pepović. Mandat urednika programa traje pet godina.

Upravni odbor prihvatio je prijedlog Komisije za izbor kandidata da za urednika Sportskog programa bude ponovljen natječaj, jer se prijavio samo jedan kandidat.

Upravni odbor, razmatrao je, između ostalog, i Prijedlog mjera financijske sanacije i konsolidacije Radiotelevizije Bosne i Hercegovine koja se godinama suočava sa smanjenjem prihoda od RTV takse i nemogućnosti naplate prihoda koji ovoj kući pripada po Zakonu. Tako je u prošloj godini zabilježen pad prihoda od RTV takse u visini od gotovo 800 tisuća KM, a kao posljedica blokade računa od Porezne uprave FBiH, BHRT je ostao bez 1.400.000 KM.

"Unatoč velikim financijskim problemima BHRT nastavlja svoju misiju, uključujući i omogućavanje prijenosa Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru", kazali su u priopćenju.

"Kako bismo osigurali rad ovog javnog servisa, menadžment BHRT-a napravio je plan smanjivanja broja uposlenih, pripremio brojne konkretne mjere štednje i nastavak aktivnosti na naplati svojih potraživanja koja su predmet sudskih postupaka. U planu je iznajmljivanje prostora te prodaja zemljišta koja je u vlasništvu BHRT-a", navodi se u priopćenju Upravnog odbora.

Kopirati
Drag cursor here to close