Air Serbia

Generalni direktor Air Serbia podnio ostavku

Kondić je dobio petogodišnji mandat na mjestu generalnog direktora. Kondić je prethodno je bio na najvišim rukovodećim pozicijama u Etihadu.
Gospodarstvo / Tvrtke | 25. 12. 2017. u 16:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalni direktor 'Air Serbia' Dane Kondić podnio je ostavku, potvrđeno je za B92. Kondić je ostavku napisao tijekom vikenda i danas je predao, piše list 'Danas'.

Prema neslužbenim informacijama Tanjuga, strateški partner 'Air Serbia', 'Etihad airways', je zatražio od Kondića da podnese ostavku. Kondić je postavljen na mjesto generalnog direktora Jat airwaysa (Air Serbia) u rujnu 2013.

Vlada Srbije je u kolovozu te godine potpisala ugovor o strateškom partnerstvu sa Etihad airwaysom, kojim je ta kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postala vlasnik 49 posto kapitala nacionalnog avio-prevoznika Srbije, koji je počeo poslovati pod imenom 'Air Serbia'.

Kondić je dobio petogodišnji mandat na mjestu generalnog direktora. Kondić je prethodno je bio na najvišim rukovodećim pozicijama u Etihadu.

Kako saznaje B92, novi direktor biće Duncan Naysmith. Kako se navodi u priopćenju 'Air Serbia'ij, Kondić je poslije više od četiri godine uspješnog rada donio odluku da se povuče sa funkcije generalnog direktora iz osobnih razloga.

Naysmith trenutno obavlja funkciju izvršnog direktora za financije i transformaciju poslovanja, imenovan je za vršitelja dužnosti generalnog direktora u prelaznom periodu, u kome će avio-kompanija donijeti odluku o trajnom rješenju za ovu poziciju. Naysmitht ima više od 12 godina iskustva na rukovodećim pozicijama u avio-kompanijama.

U skladu sa planom tranzicije na rukovodećoj poziciji, Naysmith će odmah i u potpunosti preuzeti sve upravljačke odgovornosti, a period primopredaje dužnosti će se nastaviti do kraja siječnja 2018. godine, do kada će Kondić raditi u 'Air Serbia', navodi se u priopćenju.

"U ime Nadzornog odbora i u svoje osobno ime, želim da zahvalim Danetu Kondiću, čiji je mandat obilježen značajnim dostignućima i pozitivnim promjenama, kao što su proširenje naše mreže destinacija, u kojoj se sada nalazi i New York, unapređenje proizvoda i usluga, uvođenje moderne flote i poboljšanje financijskih rezultata", izjavio je predsjednik Nadzornog odbora avio-kompanije 'Air Serbia' i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Kopirati
Drag cursor here to close