Ženski let

Prvi let Air Serbia sa kompletno ženskom posadom

Lifestyle / Flash | 10. 05. 2017. u 18:02 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpska nacionalna avio-kompanija Air Serbia obavila je prvi let u svojoj povijesti sa kompletno ženskom posadom.

Ovaj posebni let - JU314, krenuo je iz Beograda za Pariz u 17.05 sati, s kapetanicom Vesnom Aleksić i kopilotkinjom Mirjanom Stojilković u kokpitu'' priopćeno je iz Air Serbia.

O gostima na letu brinuo se tim od četiri članice kabinske posade, koju su činile voditeljica tima kabinske posade Mirjana Popović i stjuardese Silvija Madić, Elena Ljubojević i Tanja Stanković, piše Srna.

Generalni direktor Air Serbia Dane Kondić rekao je da je to "prvi let sa isključivo ženskom posadom u devedesetogodišnjoj povijesti srpske nacionalne avio-kompanije".

"Čestitamo članicama posade na ovom značajnom trenutku i nadamo se da će potaknuti još žena iz Srbije da se opredele za karijeru u avijaciji", rekao je Kondić.

Air Serbia snažno podržava načelo jednakih mogućnosti i pripadnice ženskog spola trenutno čine gotovo 49 posto od ukupnog broja zaposlenih u okviru Air Serbia, Air Serbia ketering Air serbia ground services.

Podsjetimo, povodom Međunarodnog dana žena, Air India je prva u svijetu uspostavila let s posadom čije su članice isključivo žene.

Iako je Indija zemlja koja ima i koja je imala mnoge moćne i snažne žene u političkom svijetu, prava žena u Indiji su na poražavajućoj razini. Prema istraživanju od strane Fondacije Thomasa Reutersa, Indija je ocjenjena kao četvrta najnepoželjnija zemlja za žene i to prvenstveno zbog ženskog feticida, čedomorstva i trgovine ljudima.

Ovakvim akcijama, Indija zapravo i podiže svijest i bori se za prava žena, a Srbija čini se slijedi njihov primjer.

Kopirati
Drag cursor here to close