Nova grant i nefinancijska potpora za unapređenje poslovanja
Besplatnim mentoringom za mala i srednja poduzeća do novih poslovnih pobjeda

Nova grant i nefinancijska potpora za unapređenje poslovanja

Gospodarstvo / Promo | 05. 05. 2023. u 12:39 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvoren je novi poziv za besplatnu mentoring uslugu malim i srednjim poduzećima, razvijenu od strane Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u suradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu suradnju (JICA) https://bit.ly/MentoringFBiH2023, koji se može ostvariti u sklopu projekata Poticaj za razvoj obrta i srodnih djelatnosti i Poticaj novoosnovanim subjektima malog gospodarstva.

Šta je mentoring?

Mentoring predstavlja standardizirani set nefinancijski usluga za mala i srednja poduzeća koji se realizira preko razvojnih agencija koje imaju svoje stručne, certificirane mentore.

Mentori su praktično i teorijski obučeni za pružanje mentorskih usluga, uz podršku alata i znanja eksperata iz Japana u oblastima financijskog i proizvodnog menadžmenta, marketinga, pisanja biznis plana, poslovne komunikacije i razvoja ljudskih resursa.

Koje su dobrobiti besplatnog mentoringa za kompanije?

  • Ostvarenje veće prodaje i profita
  • Smanjenje troškova
  • Bolja organizacija rada
  • Efikasniji proizvodni proces
  • Veća motivacija uposlenika
  • Otvaranje novih tržišta.
  • Tko se može prijaviti?

Prijavu na projekt ostvaruju subjekti male i srednje privrede registrirani na području Federacije Bosne i Hercegovine, koji zadovoljavaju uvjete navedene u smjernicama za projekte Poticaj za razvoj obrta i srodnih djelatnosti i Poticaj novoosnovanim subjektima malog gospodarstva.

Kako se prijaviti?

Prijavu možete izvršiti apliciranjem na Javni natječaj za dodjelu grant sredstava u 2023. godini, i to u sklopu apliciranja na Poticaje za razvoj obrta i srodnih djelatnosti i Poticaje novoosnovanim subjektima malog gospodarstva.

Detaljne smjernice, obrasce i popis potrebne dokumentacije za apliciranje dostupni su na linku: https://bit.ly/MentoringFBiH2023 .

Rok za prijavu je 12.5. 2023.

Kopirati
Drag cursor here to close