Prijatelj rukometa

Mozzart uz rukometašice širom BiH

Donacije stigle na adrese ŽRK Borja i HŽRK Zrinjski.
Gospodarstvo / Promo | 25. 10. 2023. u 16:37 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talentovane rukometašice igraju u klubovima širom naše zemlje, a brojne su se iz domaćih otisnule u svjetske timove. Svojom sjajnoj igrom bore se za što bolju poziciju svojih klubova u najvišem takmičarskom rangu, a brane i reprezentativne boje. Među njima su i rukometašice Zrinjskog iz Mostara i Borje iz Teslića. Podrška za ove timove, u vidu nove opreme, stigla je sa adrese kompanije Mozzart.

„Klub nema stalne izvore finasiranja, te smo oslonjeni na sponzorstva i donacije. Stoga nam je podrška kompanije Mozzart jako dobro došla, te im se ovim putem zahvaljujemo i nadamo se dugoročnoj suradnji“- poručuje Ivan Kolobarić, tajnik HŽRK Zrinjski Mostar.

PR  / Mozzart uz rukometašice širom BiH

Klub ove godine obilježava tri decenije rada. Za to vrijeme, sedam puta su se okitile titulom prvakinja Lige Herceg Bosne. Uspostavom zajedničke lige na nivou BiH, rukometašice Zrinjskog su četiri puta bile državne prvakinje. Ipak, najvećim uspjehom smatraju nastup u četvrtfinalu Challenge EHF kupa, što je ujedno i najveći uspjeh jednog ženskog rukometnog kluba iz BiH. Njihova trenerica Ivana Mlakić je više puta proglašavana za najbolju igračicu lige, te je jedna od najboljih igračica i najboljih strelaca Premijer lige BiH od njenog nastanka.

Seniorke se trenutno takmiče u sklopu Premijer lige BiH gdje i dalje bilježe sjajne rezultate. U sklopu kluba djeluje i škola rukometa koja broji oko 100 rukometašica. Pored nastupa u Premijer ligi, njihove juniorke, kadetkinje i cicibanke nastupaju u omladinskom takmičenju u Ligi Herceg Bosne. Omladinke redovno nastupaju na završnicama državnih prvenstava i jedan su od najuspješnijih klubova kad su u pitanju mlađe selekcije.

Ambiciozne planove imaju i u Ženskom rukometnom klubu Borja iz Teslića, a podršku u ostvarenju sportskih snova i njima je pružila kompanija Mozzart.

„Izuzetna zahvalnost Mozzartu koji nam je donirao opremu i nadamo se da ćemo svojim trudom opravdati ukazano povjerenje ove renomirane kompanije“ – poručuje Marija Toprek , sekretar ŽRK Borja Teslić.

PR  / Mozzart uz rukometašice širom BiH

I ovaj klub ove godine obilježava veliki jubilej - 60. rođendan dočekuju sa oko 40 rukometašica. Seniorke se takmiče u Prvoj ligi Srpske, a kadetska ekipa u Ligi za mlađe kategorije RS. Na tabeli svojih uspjeha imaju upisan plasman u šesnaestinu finala Kupa bivše Jugoslavije i finale Kupa RS u sezoni 2018/19. Bile su juniorske prvakinje RS, viceprvakinje BiH u kadetskoj kategoriji, a osvojile su i drugo mjesto u Prvoj ligi RS. Iz njihovih redova potekle su reprezentativke Nataša Kuzmanović, Ivana Martinović, Tatjana Kolesnik, Isidora Kršić...

Ovi klubovi potvrđuju da je svaki sportski san lakše ostvariti uz pravu podršku prijatelja rukometa kao što je kompanija Mozzart.

Kopirati
Drag cursor here to close