26. i 27. listopad

FabLab BiH prisustvuje XV međunarodnoj stručnoj konferenciji ''Ljudi, drvo, namještaj u digitalnom i EE dobu 2023.''

Gospodarstvo / Promo | 25. 10. 2023. u 09:05 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FabLab BiH će prisustvovati XV međunarodnoj stručnoj konferenciji drvoprerade, šumarstva, ekologije i enterijera pod nazivom “Ljudi, drvo, namještaj u digitalnom i EE dobu 2023.”

Konferencija je organizovana od strane Udruženja šumarstva i prerade drveta INTERFOB, u saradnji sa WMTA Banja Luka - Ustanovom za sručno obrazovanje odraslih i održati će se 26. i 27. listopada 2023. u hotelu “Courtyard by Marriott” u Banja Luci, na kojoj će, između ostalog, biti prezentovani i FabLab BiH servisi namjenjeni za unaprijeđenje poslovanja malih ili srednjih preduzeća, a koji su dostupni putem Digital Storm DIH-a**, u okviru projekta EU4DigitalSME*:
- Tehnološke inovacije i usluge
- Tehničke inovacije i usluge
- Pravne usluge i intelektualno vlasništvo

Za sve servise iz ponude, FabLab BiH nudi edukacijske usluge te konsulting i mentorstvo, a više detalja o tome pročitajte na linku.

*Projekat EU4DigitalSME sufinansira Europska unija i Ministarstvo za ekonomski razvoj i saradnju SRS Njemačke (BMZ), a implementira GiZ. Cilj projekta je ostvarivanje poslovnih ciljeva malih ili srednjih preduzeća, a maksimalan iznos sredstva za koje je moguće aplicirati je 10.000 KM.

Iskoristite priliku da, tokom B2B sesije koja će biti održana drugog dana konferencije na FabLab BiH štandu, saznate na koji način iskoristiti dostupna, bespovratna, sredstva na neke od FabLab BIH servisa za unaprijeđenje tržišne konkurentnosti, a sve uz besplatno savjetovanje i konsultacije za sve zainteresovane aplikante.

Sve zainteresirane za ovu jedinstvenu priliku pozivamo da pronađu FabLab BiH na konferenciji i saznaju kako postati konkurentniji i inovativniji na tržištu.

**DIGITAL STORM DIH predstavlja neprofitnu saradnju između QSS i FabLab BiH s misijom promovisanja digitalnih inovacija i pomoći malim i srednjim preduzećima (MSP) da ulažu u digitalizaciju kako bi poboljšali svoju tržišnu agilnost i konkurentnost.

Vidimo se 25. i 26. listopada u hotelu Courtyard by Marriott, Banja Luka!

Digital Storm DIH: https://digitalstorm.ba/
Javni poziv za mala ili srednja preduzeća: https://intera.ba/wp-content/uploads/2023/07/Javni-poziv-BOOST-MSP.pdf
FabLab BiH: https://fablab.ba/

Kopirati
Drag cursor here to close