Nema šale

Pilot okrenuo avion i vratio ga na polazište jer je putnik osoblje nazvao konobarima

Priča pokazuje koliko je važno prema svima oko sebe odnositi se s poštovanjem, a pogotovo prema onima koji su zaduženi za vašu sigurnost tijekom leta zrakoplovom.
Gospodarstvo / Posao | 07. 05. 2024. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neobičan slučaj dogodio u zrakoplovu na letu iz New Yorka u Georgetown, glavni grad Gvajane. Na toj je relaciji letio zrakoplov American Airlinesa, koji se nakon dva sata leta iznenada okrenuo za 180° i vratio u New York.

Takvi manevri uobičajeni su kada zrakoplov ima manji tehnički problem ili se u njemu dogodi situacija koja zahtijeva hitnu medicinsku intervenciju, no u ovom slučaju razlog je bilo nešto drugo – neprimjereno ponašanje jednog od putnika.

"Nemiri" u kabini

Detalji o slučaju tek su nedavno dospjeli u središte zanimanja javnosti, iako ih je još tada bio objavio gvajanski Starbroek News.

Prema njihovim informacijama, jedan od putnika iz poslovne klase, koji se kasnije predstavio kao gvajanski aktivist, trebao je pomoć pri smještanju prtljage u pretince u kabini, prenosi Bug.

Nedavno prije leta bio je na operativnom zahvatu, pa stoga nije mogao podići teret uvis. Pomoć je zatražio od kabinskog osoblja, no oni mu navodno nisu htjeli pomoći.

Situacija je ubrzo razriješena, kofer je pohranjen na sigurno, no tijekom leta isti je putnik ponovno bio u središtu pozornosti. Ovoga puta odbio je ponuđeno mu piće, pa je kabinsko osoblje nazvao konobarima.

Žustra rasprava

Jednom od stjuarda u zrakoplovu to nije najbolje "sjelo", pa je nastala žustra rasprava. Informacija o "nemirima" u kabini došla je do kokpita, a piloti su potom odlučili riješiti situaciju – povratkom u New York. Kada su tamo sletjeli, problematični je putnik udaljen iz zrakoplova.

American Airlines o svemu se izjasnio i izjavom, u kojoj navode tek da je "sigurnost putnika najveći prioritet".

Ostalim su putnicima s leta kao ispriku dodijelili 10 tisuća nagradnih milja, a problematičnog je putnika nakon slijetanja ispitala policija.

Možda pretjerana reakcija nakon što su se on i stjuard porječkali, no pokazuje da one odgovornima za sigurnost, pogotovo u zrakoplovima, treba iskazati poštovanje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close