Federalno ministarstvo poljoprivrede

Poljoprivrednici, objavljeni su uvjeti i rokovi za podršku po modelu ruralnog razvoja u 2024. godini

"Predmet ovog obavještenja je upoznavanje potencijalnih korisnika novčane podrške s uvjetima i rokovima za podnošenje zahtjeva", stoji u priopćenju.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 09. 05. 2024. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva priopćilo je da je na web stranici ovog ministarstva objavljena je Obavijest o uvjetima i rokovima za podnošenje zahtjeva za podršku po modelu ruralnog razvoja u 2024. godini.

"Predmet ovog obavještenja je upoznavanje potencijalnih korisnika novčane podrške (klijenti upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i/ili Registar klijenata) s uvjetima i rokovima za podnošenje zahtjeva za podršku po modelu ruralnog razvoja iz Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2024. godinu", istaknuto je u priopćenju.

Pojašnjeno je da se informacije o korisnicima, općim i posebnim uvjetima koji se trebaju ispunjavati po ovom modelu, zatim prihvatljivim investicijama, prihvatljivim i neprihvatljivim troškovima, minimalnoj i maksimalnoj vrijednosti investicije, osnovnom i dodatnom te maksimalnom iznosu podrške, kao i mjerama i dokumentima koje treba priložiti uz obrazac zahtjeva, nalaze u Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarenja novčanih podrški po modelu ruralnog razvoja.

Ovaj pravilnik, navode iz Federalnog ministarstva, objavljen je u posljednjem broju Službenih novina FBiH.

"Početni rok za podnošenje zahtjeva teče od narednog dana od dana objave Obavještenja. Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva skrenulo je pažnju budućim korisnicima podrške da će isplate novčanih sredstava izvršiti posredstvom transakcijskih računa navedenih u Registru klijenata te je potrebno ažurirati podatke o transakcijskim računima u Registru klijenata u nadležnim općinskim službama", stoji u priopćenju Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close