Republika Srpska

Utvrđeni zakoni, čeka se usvajanje: Rast će plaće

Entitetska vlada je na sjednici u Banja Luci utvrdila i izmjene Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, po hitnom postupku.
Gospodarstvo / Novac | 29. 06. 2018. u 16:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info  / Konvertibilne marke

Vlada Republike Srpske (RS) utvrdila je u petak, po hitnom postupku, set prijedloga zakona čije izmjene i dopune će rezultirati povećanjem osobnih primanja svih zaposlenih u tom bh. entitetu.

Utvrđene su izmjene i dopune zakona o porezu na dohodak, radu, plaćama zaposlenih u tijelima uprave, u Ministarstvu unutarnjih poslova, u oblasti prosvjete i kulture, javnim službama, institucijama pravosuđa, zdravstva i naknadama sudaca i javnih tužitelja u RS.

Entitetska vlada je na sjednici u Banja Luci utvrdila i izmjene Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, po hitnom postupku.

Ovim zakonom se oslobađa od oporezivanja posjedovanje registriranog oružja: lovačkog karabina, kao i kombiniranog lovačkog oružja i lovačke puške, priopćeno je iz Vlade.

Zaduženo je i Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo financija da osiguraju sredstva, u iznosu od 1.011.900 KM, za nabavku udžbenika za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola.

Potrebno je osigurati udžbenike za oko 9.800 učenika prvog i oko 10.000 učenika drugog razreda osnovnih škola.

Za učenike prvog razreda osnovnih škola potrebno je nabaviti udžbenik Prva knjiga, koji košta 15,50 KM.

Učenicima drugog razreda potrebno je osigurati komplete udžbenika, čija je cijena 86 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close