Sjednica

Usvojen Proračun Grada Širokog Brijega

Usvojena je i Odluka o izvršenju proračuna, kao i Odluka o izmjenama Odluke o izmjenama i dopunama urbanističkog plana uređenja naselja Široki Brijeg, priopćeno je iz Grada Širokog Brijega.
Gospodarstvo / Novac | 19. 12. 2023. u 09:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko vijeće Širokog Brijega na sjednici održanoj u ponedjeljak usvojilo je proračun za sljedeću godinu, prema čijem planu prihodi i rashodovna strana iznose 22.296.500 maraka.

Usvojena je i Odluka o izvršenju proračuna, kao i Odluka o izmjenama Odluke o izmjenama i dopunama urbanističkog plana uređenja naselja Široki Brijeg, priopćeno je iz Grada Širokog Brijega.

Prema ovim izmjenama broj parkirališnih mjesta u sklopu višestambene građevine povećava se s 1,25 na 2 parkirališna mjesta po stambenoj jedinici. Pedeset posto parkinga mora ostati za zajedničko korištenje suvlasnika stambenih jedinica i poslovnog prostora.

Usvojeno je Izvješće o realizaciji projekata i programa iz Strategije razvitka Širokog Brijega u 2023. godini.

Tijekom ove godine u infrastrukturne i druge projekte uloženo je 4,77 milijuna maraka, a u razvojne mjere 2,29 milijuna. Najveća ulaganja tijekom 2023. godine bila su u projekte rekonstrukcije lokalnih cesta i školskih objekata, a kada su u pitanju razvojne mjere, najveća su izdavanja za prijevoz učenika.

Usvojena je i Odluka o trogodišnjem planu projekata i mjera iz Strategije razvitka Širokog Brijega za razdoblje 2023./2024.

Na sjednici je jednoglasno odlučeno da će Grad Široki Brijeg stipendirati još 31 studenta deficitarnih zanimanja u akademskoj godini 2023./2024. Odluku je obrazložio pomoćnik gradonačelnika Dalibor Markić, istaknuvši da su kriteriji i bodovanje isti kao što je to bio slučaj prije dva mjeseca kada je Vijeće donijelo odluku o isplati jednokratne potpore studentima.

U akademskoj godini 2022./2023. od 65 studenata, njih 34 je upisalo sljedeću godinu dok su ostali završili fakultete, a neki nisu upisali sljedeću godinu, stoga se otvorilo mjesto za 31 stipendiju.

Gradsko vijeće usvojilo je suglasnost na cijene komunalnih usluga JKP Čistoća d.o.o Široki Brijeg.

S obzirom na potrebu održavanja kvalitete pružanja komunalnih usluga, zbog činjenice kako cijene nisu mijenjane od 2000. godine i zbog ekonomskih promjena koje su utjecale na operativne troškove, prijedlog je upućen na Gradsko vijeće, te je usvojen.

S dosadašnjih 13,68 maraka, nova mjesečna cijena odvoza smeća iznosit će 16,84 maraka bez PDV-a za domaćinstva preko 50 kvadratnih metara. Domaćinstva do 50 kvadratnih metara umjesto dosadašnjih 9,40, plaćat će 11,54 marke bez PDV-a, dok će samačka domaćinstva uslugu odvoza smeća mjesečno plaćati 7,18 maraka bez PDV-a.

Kopirati
Drag cursor here to close