MMF odrješuje kesu

Stižu milijuni i češljanje telekoma

Vlasti u BiH pridržavaju smanjenja potrošnje i broja zaposlenih.
Gospodarstvo / Novac | 25. 12. 2017. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda za BiH Nadeem Ilahi rekao je kako preostali uvjeti za nastavak aranžmana sa MMF-om trebaju biti ispunjeni u siječnju, te izrazio nadu da će tranša od 148,2 milijuna KM biti uplaćena u prva dva mjeseca sljedeće godine.

Naveo je kako je BiH nedavno ispunila dvije važne mjere - usvajanje proračuna Republike Srpske za 2018. godinu i izmjene i dopune Zakona o trošarinama, što će omogućiti oslobađanje i deblokiranje velikih sredstava koja će moći biti uložena i u infrastrukturu, auto-putove i putove.

Ilahi je za Glas Srpske rekao kako je ostalo da Parlament Federacije BiH usvoji proračun za sljedeću godinu, te da Vlada tog entiteta pokrene proces temeljne procjene dva telekom poduzeća, piše Srna.

"Kada ti uslovi budu ispunjeni, ne vidimo nikakve probleme da idemo dalje", dodao je Ilahi.

Kaže kako su vođeni razgovori i o proračunu za sljedeću godinu na razini BiH, te da bi trebao biti usvojen u siječnju kako bi MMF, u smislu zaključivanja prvog pregleda, mogao izaći pred Izvršni odbor ove financijske institucije.

"Nacrti proračuna koji su upućeni u parlamentarnu proceduru su u skladu s našim savjetima", rekao je Ilahi.

Naveo je kako se stvari u BiH popravljaju u ekonomskom smislu i da ekonomski oporavak ide dalje.

"S povećanjem ekonomskog rasta, ruku pod ruku će ići i otvaranje novih radnih mjesta, što je pozitivan trend za BiH", rekao je Ilahi.  Dodao je kako se vlasti u BiH pridržavaju smanjenja potrošnje i broja zaposlenih.

Kopirati
Drag cursor here to close