Mikhail Fridman

Ruski oligarh mora živjeti s 3 tisuće eura mjesečno

Nije trebalo dugo da Fridman postane glavna meta ismijavanja na društvenim mrežama.
Gospodarstvo / Novac | 20. 03. 2022. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mikhail Fridman rođeni je Ukrajinac, no i ruski oligarh koji je, prema podacima Forbesa, nekada bio sedmi najbogatiji čovjek u Rusiji.

Potužio se Fridman ovih dana da ne zna kako će živjeti nakon sankcija koje su mu ‘srezale’ mjesečni budžet na 2.500 funti (2.981 eura), prenio je Nacional.

Nakon ruske invazije na Ukrajinu Europska unija sankcionirala je i Fridmana, milijardera iz Rusije čija je neto vrijednost iznosila 7,5 milijardi funti, što u eurima iznosi više od 8,9 milijardi.

Sada je, eto, primoran živjeti sa ‘svega’ 35.781 eura godišnje, a potrebna mu je i dozvola britanske vlade da taj novac troši. Iako je njegov mjesečni iznos sasvim dovoljno za pristojan život prosječnog čovjeka, on je izjavio kako je za njega to nemoguće.

  / Mikhail Fridman  | Foto: Financial Times

Fridman je sankcije nazvao neosnovanim i nepravednim. “Ne znam kako ću živjeti. Ne znam, zaista ne znam”, potužio se Bloombergu. Nije trebalo dugo da Fridman postane glavna meta ismijavanja na društvenim mrežama.

Na dan kada su mu uvedene sankcije, Mikhail je dao ostavku iz uprave Alfa-Banke, a iako se sa sankcijama ne slaže, priznao je da su njegovi problemi ništa u odnosu na onim što se događa u njegovoj rodnoj Ukrajini.

“Moji problemi su ništa u usporedbi s onim što prolaze Ukrajinci”, rekao je Fridman. On se, inače, ranije izjasnio da smatra da sankcije neće doprinijeti tome da se zaustavi rat u Ukrajini. “Oni koji donose ove odluke nemaju pojma o tome kako funkcionira Rusija”, zaključio je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close