Ups

Proračunu BiH nedostaje 37 milijuna

On je u priopćenju za javnost naveo da je tijekom izrada budžeta za 2024. godinu te da trenutno "imamo deficit na prihodovnoj strani od 37 milijuna KM".
Gospodarstvo / Novac | 06. 11. 2023. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar financija i trezora BiH Srđan Amidžić upozorio je da ukoliko proračun do kraja studenog ne dobije podršku Savjeta ministara BiH da će BiH u iduću godinu započeti privremenim financiranjem.

On je u priopćenju za javnost naveo da je u tijeku izrada proračuna za 2024. godinu te da trenutno "imamo deficit na prihodovnoj strani od 37 milijuna KM".

"Sada sa mojim timom pravim računicu i planove, kako bismo osigurali nesmetano funkcioniranje institucija s jedne strane i uštede i racionalnan pristup s druge strane", rekao je Amidžić.

On kaže da mu je jasno da nijedan proračunski korisnik neće biti do kraja zadovoljan iznosom sredstava koji će biti predložen u Proračunu, ali činjenica je da drukčije ne može jer postojeći okvir je prilično ograničen, a potrebe institucija nisu manje, već naprotiv, iz godine u godinu su sve veći zahtjevi.

"Moj plan je da do kraja studenoga, Savjet ministara razmatra prijedlog Proračuna i tada će nam biti jasno da li postoji mogućnost da se Proračun usvoji, odnosno, ima li političke suglasnosti o tome. Ako proračun ne dobije podršku od Savjeta ministara, jasno je da ćemo iduću godinu započeti privremenim financiranjem", izjavio je Amidžić.

Kopirati
Drag cursor here to close