Odluka Vlade FBiH

Mogu li nositelji izvršnih funkcija dobiti jednokratnu pomoć?

Odluka je donesena u skladu sa Uredbom o isplati pomoći od strane poslodavca.
Gospodarstvo / Novac | 21. 12. 2023. u 12:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom pisanja pojedinih medija vezano uz Odluku Vlade Federacije BiH, donesenu 18. prosinca ove godine, o izdvajanju sredstava u svrhu isplate jednokratne pomoći zaposlenicima organa uprave i drugih organizacija, obavještavamo da ova odluka isključuje izabrane dužnosnike i nositelje izvršnih funkcija, stoji u priopćenju Vlade FBiH.

Odluka je donesena u skladu sa Uredbom o isplati pomoći od strane poslodavca.

Ovom odlukom se propisuje da se iz Proračuna FBiH izdvajaju sredstva u svrhu isplate jednokratne pomoći zaposlenicima organa uprave i drugih organizacija koji plaću primaju putem Jedinstvenog računa Proračuna FBiH, isključujući izabrane dužnosnike i nosioce izvršnih funkcija.

Također, Odlukom je propisano da će se isplata sredstava izvršiti u skladu sa Uredbom o isplati pomoći od strane poslodavca u visini od 1.260 KM po zaposleniku, a pravo na isplatu jednokratne pomoći ostvaruju zaposlenici, koji su bili u radnom odnosu u trenutku stupanja na snagu ove odluke.

Financijska sredstva potrebna za realizaciju ove odluke osigurat će se u okviru odobrenog Budžeta FBiH za 2023. godinu predviđenog za isplatu plaća i naknada zaposlenih, te kroz preraspodjele između proračunskih korisnika.

Kopirati
Drag cursor here to close