Sjednica Vlade

HNŽ: 808.184,49 KM za zaštitu i spašavanje, pola milijuna za gospodarstvo...

Na današnjoj, 78. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije odobrila je novčana sredstva za gospodarstvo, kulturu, sport, zaštitu i spašavanje...
Gospodarstvo / Novac | 09. 04. 2018. u 17:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije odobrila je milijun konvertibilnih maraka za poticaje gospodarstvu.

Naime, na prijedlog Ministarstva gospodarstva usvojen je Godišnji plan Ministarstva za poticaje u gospodarstvu u iznosu od 1.000.000 KM. Godišnjim planom potiče se razvitak poslovne infrastrukture, brzorastući subjekti malog gospodarstva, tehnološki razvitak i potpora obrtima, starim i tradicionalnim djelatnostima, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a nakon današnje sjednice.

Usvojena je i Informacija Ministarstva o realiziranju ugovora o koncesijama u kojoj je naglašeno kako je do konca 2017. godine zaključeno dvanaest koncesijskih ugovora za eksploatiranje mineralnih sirovina, te kako je od koncesijskih naknada ostvaren značajniji prihod u odnosu na ranije godine.

270.000 KM za sport

Na prijedlog Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Vlada je usvojila odluke o načinu utroška 270.000 KM namijenih za sport i uspješne sportaše, te 250.000 KM za kulturu.

Nastavljajući aktivnosti na poboljšanju procesa obrazovanja u HNŽ, Vlada je, na tragu zaključaka tematske sjednice Skupštine HNŽ o obrazovanju, zatražila od Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta da do konca godine izradi analizu stanja u obrazovanju koja će biti temelj za izradu Strategije razvitka obrazovanja u Županiji.

808.184,49 KM za zaštitu i spašavanje

Vlada je usvojila Plan korištenja sredstava za  zaštitu i spašavanje u iznosu od 808.184,49 KM. Naglašeno je kako će sredstava biti upotrijebljena za preventivne i žurne mjere, saniranje posljedica, opremanje struktura civilne zaštite, obuku i vježbe, te provedbu mjera zaštite i spašavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close