Korist

Eksploatacijom šljunka dva milijuna u džep

Neslužbeno, radi se o Slobodanu Ninkoviću, sinu Milana Ninkovića, protiv koga je MUPRS-a podnio izvještaj dobojskom Okružnom javnom tužiteljstvut
Gospodarstvo / Novac | 12. 06. 2019. u 15:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija Republike Srpske (RS) dostavila je dobojskom Okružnom javnom tužiteljstvu dopunu izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv osobe inicijala S.N. iz Doboja, zbog postojanja sumnje da je izvršilo krivična djela zloupotreba ovlaštenja u privredi i protuzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od općeg značaja, čime je firmi pribavio protupravnu korist od oko dva milijuna KM.

Neslužbeno, radi se o Slobodanu Ninkoviću, sinu Milana Ninkovića, protiv koga je MUPRS-a podnio izvještaj dobojskom Okružnom javnom tužiteljstvu zbog sumnje da je također počinio krivična djela zloupotreba ovlaštenja u privredi, protuzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od općeg značaja i krivotvorenje ili uništavanje službene isprave čime je pričinjena šteta veća od dva milijuna KM.

Iz entitetske policije je priopćeno da postoji sumnja da je S.N. izvršio krivično djelo zloupotreba ovlaštenja u privredi, jer je privrednom društvu iz Doboja pribavio protuupravnu imovinsku korist, u vremenu od 1. siječnja 2014. do 18. srpnja 2017. godine, na osnovu faktički povjerenih mu poslova bez zaključenog ugovora, te bez odobrenja Јavne ustanove "Vode RS-a" Bijeljina i bez suglasnosti resornog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

U priopćenju se ističe da se S.N. sumnjiči i da je počinio i krivično djelo protuzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od općeg značaja, u namjeri da pribavi protupravnu imovinsku korist, i to u vremenu od 18. srpnja 2017. do 31. prosinca prošle godine.

Kopirati
Drag cursor here to close