Nema se

Dužnosnici otkazali letove zbog nestašice goriva

Gospodarstvo / Novac | 19. 09. 2017. u 10:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici u novozelanskom parlamentu i zaposleni u javnom sektoru dobili su naredbu da otkažu svoja putovanja, odnosno letove na aerodromu u Aucklandu, zbog nedostatka goriva nakon pucanja naftovod, prenosi agencija Anadolija.

Glavni naftovod koji prenosi mlazno gorivo na najveći aerodrom na Novom Zelandu pukao je prošli tjedan. Od tada je najmanje 70 domaćih i međunarodnih letova otkazano, od čega 29 u utorak. Ostali letovi su odgođeni ili preusmjereni na druge aerodrome.

Premijer Novog Zelanda Bill English koji trenutno vodi kampanju za nacionalne izbore koji će biti održani u subotu, izjavio je da ovaj problem tretiraju veoma ozbiljno.

Svojim zastupnicima u parlamentu i zaposlenima u javnom sektoru je rekao da ne idu na nepotrebna putovanja.

"Ne bi trebalo da bude teško. Riječ je o razdoblju koji bi mogao trajati najduži tjedan. Mogu obaviti sastanke putem video-linka", rekao je premijer Novog Zelanda.

Restrikcije ne bi trebale utjecati na predizbornu kampanju u toj zemlji jer većina kandidata predizborne skupove drži u lokalnim distriktima. Premijer Novog Zelanda će na predizborni skup u Aucklandu otići autobusom.

Vlasnici Rafinerije Novi Zeland priopćeno su da je cjevovod pukao nakon udara stroja i trebao bi biti popravljen do sljedećeg utorka.

Zrakoplovne kompanije su ograničene na korištenje 30 posto od svog dozvoljenog mlaznog goriva. Prijevoznici su uspjeli nastaviti s većinom redovnih letova, a kako bi natočili gorivo spuštali su se na ostale aerodrome.

Kopirati
Drag cursor here to close