Sanacija prostora

Sanirat će se ''bazen'' u Centru 2

Gospodarstvo / Novac | 19. 09. 2017. u 09:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Površina iza OŠ Ilije Jakovljevića u Mostaru će biti sanirana uskoro u sklopu redovitih sanacijskih radova'', rekao je za Bljesak.info Hilmo Đidelija, šef Službe za inspekcijske poslove.

Kako nam je objasnio Komunalnoj službi će biti naloženo da sanira taj prostor. 

U Proračunu Grada Mostara pod stavkom ''Uređenje prostora iza OŠ Ilije Jakovljevića '' stoji iznos od 250.000 KM, koji Grad u ovog godini planira izdvojiti.

Stanarima koji žive u Centru 2, ovaj prostor godinama stvara probleme.

Strpljenju građana došao kraj

''U vrijeme velikih suša, vjetar nosi prašinu s makadama. U zimskim mjesecima pak, sve popliva i vi više ne znate kuda ćete proći. Prve kiše nama stvore blato, koje nam se dalje unosi u haustore. Također, prometnica koja je nama služila kao pristupni put do zgrada zaista je u lošem stanju i puna je rupa'', objašnjava stanovnica ovog naselja.

''Svake zime mi ovdje imamo doslovno bazen i to je neizdrživo. Shvaćam  da i ostali dijelovi grada imaju probleme s probleme s odvodnjom i da će se to riješiti, ali mi smo jednostavno više nemamo toliko strpljenja'', dodaje naša sugovornica. 

Kaže da ''idu kiše i da se zaista nešto treba učiniti po ovom pitanju''. Ističe da su se građani obraćali Gradu.

To nam je potvrdio i Đidelija, koji kaže da je njegov Odjel upućen u dosta prijava koje građani upute. Složio se kako je sanacija spornog prostora nužna.

Škola: Nemamo još dvoranu

Upit smo poslali i OŠ Ilije Jakovljevića, odakle nam je rečeno kako je plavljeni prostor na bočnoj strani škole neprimjeren.

''Osnovna škola Ilije Jakovljevića Mostar izgrađena je 2003.godine u mostarskom naselju Centar II kao donacija japanske Vlade. Prema međusobnom sporazumu Osnivač je bio dužan izgraditi dvorište i igralište (što je i učinjeno)  kao i športsku dvoranu koju nažalost nemamo do danas. Plavljeni prostor na bočnoj strani škole je neprimjeren i neugledan kako za stanare obližnjih zgrada, tako i za školu, njezine učenike i zaposlenike'', rekla je ravnateljica  OŠ Ilije Jakovljević Lidija Markotić  za Bljesak.info.

Ističe kako su se više puta obraćali osnivaču (Gradu Mostaru) sa zamolbom da se riješi problem prilaza školi kao i iznalaženje mogućnosti za izgradnju športske dvorane koja je neophodna za pravilno i kvalitetno izvođenje nastave.

''Upoznati smo sa stavkom u Proračunu Grada Mostara za 2017.godinu u iznosu 250.000,00KM za uređenje prostora iza škole. Prethodnih godina su također postojale stavke u proračunu za školu, ali su prenamijenjene u druge svrhe'', zaključuje Markotić. 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close