807.949 KM

Vlada HNŽ rekorder po povlačenju poticaja za zapošljavanje

Prema podacima o poslodavcima iz javnog sektora kojima je iz programa sufinanciranja zapošljavanja FZZZ-a isplaćen najveći iznos sredstava najveći iznos dobila je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije i to 807.949 KM.
Gospodarstvo / Novac | 08. 06. 2020. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U programima sufinanciranja zapošljavanja FZZZ-a u razdoblju 2015-2019. u velikoj mjeri sudjelovali i poslodavci iz javnog sektora.

Naime, neki poslodavci iz javnog sektora vrlo često su, a pojedini čak svake godine, vršili zapošljavanje koristeći sredstva programa sufinanciranja zapošljavanja, iako su u reformskim dokumentima FBiH iskazana opredjeljenja da se racionalizira zapošljavanje u javnom sektoru.

FZZZ ni u svojim izvještajima nije posebno navodio da u programima sufinanciranja značajno sudjelovanje imaju i poslodavci iz javnog sektora.

Čak je u Izvještaju o realizaciji programa sufinanciranja zapošljavanja koji se odnosio na 2016. godinu navedeno da su svi ugovori potpisani isključivo sa poslodavcima iz privatnog sektora, što ne potvrđuje dokumentacija koju je revizija imala na raspolaganju.

Kako piše Akta.ba, prema podacima o poslodavcima iz javnog sektora kojima je iz programa sufinanciranja zapošljavanja FZZZ-a isplaćen najveći iznos sredstava najveći iznos dobila je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije i to 807.949 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close