Saudijski kredit

32 milijuna KM bolnicama u HNŽ-u: Koliko ide kome?

''Očekivana realizacija projekata za modernizaciju zdravstvenih ustanova bit će od velikog značaja za unaprjeđenje kvalitete zdravstvenih usluga u Županiji''.
Gospodarstvo / Novac | 08. 03. 2022. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar financija Hercegovačko-neretvanske županije, Adnan Faladžić, 2017. godine je boravio u Kraljevini Saudijske Arabije, gdje je u ime državnog izaslanstvai Vlade HNŽ sa suradnicima prisustvovao parafiranju Sporazuma o dodjeli kreditnih sredstava za modernizaciju zdravstvenih ustanova u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Iznos kredita po tadašnjoj Odluci Skupštine HNŽ iznosi 32 milijuna KM i, kao što je više puta do sada isticano u medijima, planirana je sljedeća raspodjela:

- Bolnici "Dr. Safet Mujić" – 9,7 milijuna KM

- Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar – 19,4 milijuna KM

- Općoj bolnici Konjic – 3,2 milijuna KM

Danas je u radnoj i redovnoj posjeti Hercegovačko-neretvanskom kantonu boravilo izaslanstvo Saudijskog fonda za razvoj kako bi se održali važni radno-konzultativna sastanci s predstavnicima Vlade HNK i menadžmentima bolničkih ustanova. Prilikom svojih posjeta, predstavnici SDF-a se na mjestu dogažaja upoznaju sa stanjem na gradilištima i dinamikom realizacije započetih projekata, priopćeno je iz Ministarstva financija HNŽ.

''Očekivana realizacija projekata za modernizaciju zdravstvenih ustanova bit će od velikog značaja za unaprjeđenje kvalitete zdravstvenih usluga u Županiji što je osnovni zadatak svih aktivnosti koje se provode i finiširaju iz navedenog kreditnog zaduženja'', navode.

Ulaganja iz kreditnog zaduženja odnose se na:

- Bolnica "Dr. Safet Mujić" – ulaganje u obnovu stare zgrade, izgradnja odjela za fizikalnu terapiju, palijativnu njegu, mikrobiološku laboratoriju, sanaciju krova na odjelu intenzivne njege i parking prostora kao i nabavku medicinske i nemedicinske opreme.

- SKB Mostar – izgradnja dječje klinike.

- Opća bolnica Konjic – obnova laboratorija, kuhinje, apoteke, vešeraja i izgradnja dodatnog kata za smještaj 30 kreveta za odjel neurologije i pedijatrije, te nabavka medicinske i druge potrebne opreme.

 

Kopirati
Drag cursor here to close