Zagađenje

Neretva ponovno poprište ekološke katastrofe, reagirali i ribari

Rijeka Neretva, još je jednom postala poprište ekološke katastrofe koja uzrokuje zabrinutost među lokalnim stanovništvom i zaštitnicima prirode.
Gospodarstvo / Ekologija | 04. 05. 2024. u 07:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijeka Neretva, još je jednom postala poprište ekološke katastrofe koja uzrokuje zabrinutost među lokalnim stanovništvom i zaštitnicima prirode.

Naime, kako je to objavio Neđad Selimotić, predsjednik Ribarskog društva USR Neretva 1933. Mostar, Južno od Mostara, ovaj dragocjeni vodeni resurs ponovno je pogođen masovnim zamućenjem koje izuzetno štetno utiče na cjelokupni ekosistem rijeke Neretve.

''Ovo nije prvi put da se Neretva suočava s takvim izazovima, ali posljednja pojava zamućenja pokazuje da se ova pojava događa sve češće i sa sve ozbiljnijim posljedicama. Oštro zamućenje vode nije samo estetski problem, već ima duboke ekološke posljedice koje ugrožavaju životni prostor brojnih biljnih i životinjskih vrsta koje obitavaju u ovom jedinstvenom vodotoku'', naveo je Selimotić.

Apelirao je na sve ribare i sve ljude koji su svjedoci ovih nemilih događaja da odmah prijave svaku pojavu zamućenja na broj telefona 063 406 257, koji pripada šefu ribočuvarske službe ili na broj 036 319 063 USR Neretva 1933.

Foto: Facebook / Neretva ponovno poprište ekološke katastrofe, reagirali i ribari

''Pravovremena reakcija je od suštinskog značaja kako bismo zaustavili dalje širenje ovog problema i minimalizirali njegove štetne efekte na ekosistem rijeke Neretve. Ova katastrofa zahtijeva hitnu akciju i zajednički angažman lokalnih vlasti, institucija za zaštitu prirode, ribara i svih građana koji cijene ljepotu i važnost Neretve kao jednog od najznačajnijih prirodnih resursa Hercegovine. Samo zajedničkim naporima možemo sačuvati Neretvu za buduće generacije i osigurati da ostane oaza biološke raznolikosti i prirodne ljepote koja oduševljava i inspiriše sve nas'', stoji u njegovom apelu.

Kopirati
Drag cursor here to close