Dan Planete Zemlje

Mostarske škole u akciji: Volim i čuvam planetu

Javna ustanova Osnovna škola Gnojnice, Super eko škola, je organizator događaja povodom Dana Planete Zemlje, 22. travnja 2024. godine
Gospodarstvo / Ekologija | 18. 04. 2024. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javna ustanova Osnovna škola Gnojnice, Super eko škola, je organizator događaja povodom Dana Planete Zemlje, 22. travnja 2024. godine pod nazivom "Volim i čuvam Planetu". 

U programu obilježavanja sudjelovat će deset osnovnih škola Osnovna škola Gnojnice, Prva osnovna škola Stolac, Osnovna škola Čapljina, Osnovna škola Blagaj, Osnovna škola Vrapčići, Osnovna škola Bijelo Polje, Osnovna škola Mujaga Komadina, VI osnovna škola , IV osnovna škola i Osnovna škola "Omer Maksumić" Podveležje.

U sklopu programa sudjelovati će i Novi val Blagaj. Učenici spomenutih škola će imati priliku sudjelovati u likovnoj radionici, ekološkom kvizu i sadnji biljaka.

Najuspješniji učenici će dobiti prigodne poklone, a za svim školama sudionicama bit će uručene zahvalnice. 

''Cilj navedenog događaja je da našoj djeci ukažemo na važnost očuvanja Planete Zemlje, da vole i cijene prirodu koju imaju i da je čuvaju za naredne naraštaje'', naveli su organizatori.

Podsjetimo, 2022. godine u okviru projekta 'Misli o prirodi' koji implementira Centar za promociju civilnog društva OŠ Gnojnice dodijeljen je status 'Super eko škola'.

Na osnovu Evaluacijskog izvještaja u postupku certifikacije, uvidom u dokumentaciju, posjetama školi i svim aktivnostima koje su obuhvaćale certifikaciju, ova škola dobila je 85 bodova od mogućih 100 i na taj način su dobili certifikat i status: SUPER EKO ŠKOLA, što znači da su otvoreni za suradnju, prepoznatljivi po svom eko angažmanu i implementiraju najbolje prakse za očuvanje životne sredine.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close