Prototip

Uskoro novi model Alfa Romea

AutoMoto / Testovi | 22. 06. 2015. u 15:57 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fanovi Alfe broje dane do 24. lipnja kada će biti predstavljen novi model koji treba označiti početak nove, uspješnije ere u povijesti ovog talijanskog proizvođača. Alfa Romeo je do sada uspješno skrivao dizajn svoje nove limuzine. Svi prototipovi čije su se fotografije tu i tamo pojavljivale na Internetu bili su isuviše "kamuflirani" da bi posmatrač mogao saznati nešto više o izgledu automobila.

Nekoliko dana prije službene premijere, objavljena je prva fotografija na kojoj je, navodno, prikazana nova Alfa. Iako zamućena, fotografija oktriva obrise sportske limuzine, kakvu su ljubitelji Alfa Romea priželjkivali godinama.

O novom modelu još uvijek se malo toga zna. Sedan koji će se na tržištu suprotstaviti premijum modelima kao što su BMW Serije 3, Audi A4 i Mercedes C klase, da nabrojimo samo najvažnije rivale, trebalo bi da ponese ime Giulia, ali Alfa to nije službeno potvrdila.

Proizvođač je ranije najavio da će novi model između ostalog dobivati snagu od četvorocilindarskog turbo-benzinca i snažnijeg V6 motora koji je razvijen u Ferrariju specijalno za potrebe Alfa Romea.

Pretpostavlja se da je nova limuzina bazirana na modifikovanoj platformi Maserattija Ghibli, sa standardnim zadnjim pogonom, dok će pogon na sva 4 kotača biti vjerojatno ponuđen kao opcija u kombinaciji sa određeni motorima. Preostaje nam da budemo još malo strpljivi i sačekamo 24. lipanj kada će Alfa Romeo na 105-godišnjicu osnovanja kompanije službeno predstaviti novi model.

Kopirati
Drag cursor here to close