WTCC

Težak, ali kompetitivan WTCC vikend za Volvo Polestar Racing u Kini

AutoMoto / Testovi | 04. 11. 2013. u 10:51 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FIA World Touring Car Championship (WTCC) utrka u Kini pokazala se izuzetno teškom za Theda Björka i Volvo Polestar Racing, iako su uspješno držali korak sa najboljima.

''Naravno, da sam očekivao bolji rezultat, ali pokazali smo da imamo snage izazvati najbolje vozače WTCC-a i jako sam ponosan zbog toga'' rekao je Björk.

Dvostruki STCC šampion startao je trkaći vikend, tako što je bio najbrži na treningu, iako nikada prije nije vidio stazu, te je vozio automobil s kojim nije nastupao dvije godine. Impresivan nastup, nastavio se i u kvalifikacijama, gdje je Björk postigao sedmo vrijeme, ali mu nije dopušteno da nastupi u drugoj kvalifikacijskoj utrci, jer po mišljenju FIA-e, automobil nije nacionalno homologiran.

''Automobil je funkcionirao savršeno u svim aspektima. Biti među najboljima u kvalifikacijama bilo je zadovoljavajuće, a siguran sam da smo mogli i bolje'' dodao je Björk. 

Björk je obje utrke startao sa 17-tog mjesta, ali zbog problema sa elektronikom, nije bio u mogućnosti ozbiljnije napadati. Ekipa je problem otklonila prije početka druge utrke, koju je švedski vozač završio na 15-tom mjestu.

''Druga je utrka bila očekivano teška, naročito zbog činjenice da je staza zbog blage kiše bila klizava. Jako sam se borio i iako 15-to mjesto ne govori dovoljno o našim mogućnostima, zadovoljan sam. Ovo je bila probna utrka i pokazali smo da možemo parirati Chevroletu, Hondi i ostalima. To saznanje nosimo sa sobom kući'' zaključio je Björk. 

WTCC utrka u Kini bila je posljednja utrka Volvo Polestar Racing-a u 2013. godini. Sljedeći nastup zakazan je za 2. ožujka 2014. godine u Australiji, gdje će Polestar Racing nastupiti u V8 Supercars prvenstvu.

''Drago nam je vidjeti da su Thed i automobil kompetitivni. Problem je bio odsustvo iz ove vrste utrkivanja od 2011. godine, ali to smo i očekivali, Sjajno je vidjeti da je entuzijazam za utrkivanjem u Kini porastao od posljednjeg puta kada smo bili tamo'' izjavio je Alexander Murdzevski Schedvin, Motorsport komercijalni direktor kompanije Volvo Cars.

Kopirati
Drag cursor here to close