Novosti

Alfa stavlja fokus na modele sa zadnjim pogonom

AutoMoto / Testovi | 01. 11. 2013. u 16:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na radost brojnih ljubitelja sportskih automobila, novi petogodišnji plan Alfa Romea uključit će i nekoliko modela sa pogonom na zadnje kotače. Šef FIAT-Chrysler grupacije, Sergio Marcione, najavio je da će krajem ožujka 2014. biti gotov novi plan razvoja i proizvodnje Alfinih modela u slijedećih 5 godina.

"Nastavljamo sa radom na novom planu odlučni u namjeri da u budućnosti preoblikujemo brend Alfa Romeo", rekao je Marcione. On nije otkrio detalje o novoj petogodišnjoj strategiji, ali 'Automotive News' izvještava da će se osim modela sa pogonom na prednje kotače, kao što su Giulietta i MiTo, u ponudi naći i automobili sa zadnjim pogonom i pogonom 4x4.

Ovi modeli dijelit će platformu sa automobilima iz game marki Chrysler i Dodge. Alfa Romeo će lansirati najmanje četiri automobila bazirana na ovim platformama, uključujući najavljeni model Giulia, u sedan i karavan verziji, top limuzinu i crossover srednje veličine. Prvi model sa novom platformom pojavit će se u prodajnim salonima krajem 2015. ili početkom 2016.

Kopirati
Drag cursor here to close