Ograničena prodaja

Svega 2000 primjeraka novog Mercedesovog trkača

AutoMoto / Testovi | 20. 07. 2016. u 15:55 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mercedes bi mogao ograničiti proizvodnju sportskog modela AMG GT R na 2.000 primjeraka, prenosi Autocar. Iako je na premijeri krajem lipnja tvrdio da proizvodnja novog 'sportaša' neće biti limitirana, izgleda da su se u nemačkoj kompaniji predomislili.

Magazin Autocar saznao je u razgovoru sa jednim od dužnosnika Mercedesa kako "postoji mogućnost da serija bude ograničena", što će sigurno obradovati one koji su ranije naručili automobil jer će tako doći u posjed veoma ekskluzivnog vozila, kome će vrijednost rasti, prenosi B92.

Sa druge strane, vijest će zabrinuti potencijalne nove kupce koji će se u tom slučaju možda naći ispod crte.

Iako će AMG GT R privući mnoge bogate kolekcionare sportskih automobila, u Mercedesu i dalje vjeruju da će većina izrađenih primjeraka svoj radni vijek uglavnom provoditi na trkačkoj stazi, zbog čega su mu i nadjenuli nadimak "Zvijer iz Zelenog pakla" (aluzija na Nirburgring).

Da podsjetimo, inženjeri su se potrudili da R verziju maksimalno olakšaju (1.554 kg, za 90 kg manje od GT S verzije) i upumpaju dodatnu snagu u 4.0 V8 (577 ks, 699 Nm). Automobil ubrzava do stotke za tri i pol sekunde, a maksimalna brzina je 318 km/h.

Kopirati
Drag cursor here to close