Novosti

Iz Yamahe stiže električni tricikl

AutoMoto / Testovi | 19. 07. 2016. u 23:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konceptualno vozilo na tri točka pod nazivom 05GEN konstruirano je u suradnji sa kompanijom BASF koja je razvila specijalne plastične materijale za točkove.

Koncept tricikla kompanije Yamaha ima kombinirani pogon - osim na struju, može da se kreće i uz pomoć klasičnih pedala. Zamišljen je da putovanja na kraćim relacijama učini praktičnijim, ali i udobnijim zahvaljujući materijalima Infinergy i Elastollan koje je patentirao BASF.

Kod modernih vozila ključ udobne i opuštajuće vožnje predstavljaju gume. Infinergy, kao prvi prošireni termoplastični poliuretan u svijetu i termoplastični poliuretan Elastollan, korišteni su u izradi guma za 05GEN kako bi poboljšali ugođaj u vožnji, prenosi B92.

Karakteristična ćelijska struktura materijala Infinergy osigurava upečatljiv dizajn, dok Elastollan nudi mogućnost dodavanja raznovrsnih tekstura i boja na samoj površini gume.

Nova generacija ovih vozila na električni pogon bit će izložena u periodu od 14. srpnja 2016. do 15. lipnja 2017. godine u Muzeju arhitekture Tojo Ito, koji se nalazi u Imabariju na japanskom otoku Omishima.

Kopirati
Drag cursor here to close