Terenac

Mercedes samo za profesionalce

AutoMoto / Testovi | 03. 06. 2016. u 07:14 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U slučaju da su neki zaboravili koja je osnovna namjena G klase, Mercedes je tu da ih podsjeti. Mercedes G klase je u posljednje vrijeme postao skupa igračka bogatih kupaca i poznatih ličnosti koji ovaj automobil voze isključivo po asfaltu. Da je riječ o jednom od najsposobnijih i najupotrebljivijih terenaca na svijetu, potvrđuje model G 350d Professional.

Dodatak u nazivu sugerira da je ovaj automobil u svakom pogledu prilagođen potrebama profesionalaca koji svoj posao obavljaju na nepristupačnim terenima.

Ranjivi dijelovi na vanjskom dijelu, poput farova i žmigavaca, zaštićeni su od oštećenja koje može prouzročiti off-road vožnja, a vozilo je postavljeno na praktične, 16 inčne alu felge i gume visokog profila.

Standardni sustav oslanjanja je modificiran tako da je dobiven dodatni centimetar između donjeg dijela karoserije i tla. Na taj način, G 350d Professional može savladati prepreke sa pristupnim kutom od 36 stupnjeva.

Kabina je spartanska u odnosu na našminkane, urbane verzije G klase. U oči odmah upada nedostatak velikog ekrana multimedijalnog sustava, bez kojeg je gotovo nezamisliv svaki novi model automobila. Nema ni luksuznih ukrasnih detalja, a komande su podređene funkciji vozila.

Mercedes G 350d Professional snagu dobiva od 3.0 litarskog V6 dizelaša sa 245 ks i čak 600 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se prenosi na točkove putem 7G-Tronic Plus automatskog mjenjača sa sedam brzina i permanentnog pogona 4x4, sa trostrukim elektronskim zaključavanjem diferiencijala.

Iako mu je osnovna namjena terenska vožnja, performanse automobila nisu za potcjenjivanje - od 0 do 100 km/h ubrzava za 8,8 s, navodi B92. Mercedes G 350d Professional u stanju je da preveze 592 kg tereta, a može da povuče prikolicu do 3,2 tone. Cijena ovako opremljenog vozila na njemačkom tržištu kreće od 79.968 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close