Europska ponuda

Ford pripremio iznenađenje za Europljane

AutoMoto / Testovi | 01. 06. 2016. u 20:11 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi Ford Edge predstavljen je tržištu Sjeverne Amerike, 2007. godine, baziran na Fordovoj CD platformi. Za razliku od drugih SUV vozila do tada, Edge je podigao nivo performansi koje se tiču udobnosti i upravljačkih karakteristika vozila ovog tipa u svim uvjetima na cesti.

Ponuđeni motori u Europi su u dvije verzije Fordovog dizel motora od 2.0 litra Duratorq TDCI, sa 180 konjskih snaga i šestostupanjskim automatskim mjenjačem, kao i verzija od 210 konjskih snaga uz isti mjenjač.

Upravljanje je poboljšano novom tehnologijom Adaptive Steering, koja umanjuje napore vozača pri manjim brzinama, što doprinosi smanjenju zaustavnog puta vozila.

Još jedan sustav koji Edge donosi je inteligentni pogon na svim točkovima, koji pojačava oslanjanje i dodir sa podlogom u svim uvjetima čime se pojačava osjećaj i povezanost vozača sa kontrolom samog vozila, prenosi AutoExclusive.

Dodatni sustavi uključuju asistenciju pri parkingu, specijalne sigurnosne pojaseve za putnike u zadnjem dijelu, koji umanjuju moguće ozljede u slučaju nesreće. Posebno značajni su sustavi stabilnosti Roll-Stability i Curve Control koji rade aktivno na prilagođavanju brzine i kočenja, dajući vozaču više kontrole nad vozilom.

Edge je u Ford obitelji iznad EcoSport i Kuga modela, dok je predviđen kao izravni konkurent njemačkim rivalima poput BMW X3 i Audi Q5. Financijski nije sve tako jednostavno, pošto iako Ford, po cijeni, Edge uopće ne zaostaje od konkurencije. Poslije cijene, još veći problem je u završnoj obradi i enterijeru, jer Edge je dosta elemenata naslijedio od skromnijeg Mondea.

Sa druge strane, za sličan iznos novca mnogo više se dobiva kupovinom luksuznog Mercedes GLC. Mjesto gdje vodi glavnu riječ, Edge može dobiti u vidu prostora za putnike koji nudi, kao i prtljažnim prostorom gdje se nalazi na samom vrhu u svojoj klasi.

Kopirati
Drag cursor here to close