Evo gdje smo proveli vikend!

Bljesak.info na stazi u AMG Mercedesima

Na stazi NAVAK kraj Beograda ukazala nam se prilika voziti ne jedan, već čak pet AMG modela, a tvrtka Star Import upoznala nas je i s još nekim aktualnim dostignućima kultne 'trokrake zvijezde'.
AutoMoto / Testovi | 23. 10. 2017. u 19:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Voziti neki od modela Mercedesa s AMG oznakom je vjerojatno velika želja velikog broja Hercegovaca.

Ovaj vikend, točnije u subotu, ostvarili smo, po spomenutoj tezi, pravi hercegovački san. I ne samo hercegovački, naravno.

Bljesak.info / Mercedes-benz Star Experience 
Mercedes-Benz PR / 

Na stazi NAVAK kraj Beograda (NAVAK je skraćeno od Nacionalna vozačka akademija) ukazala nam se prilika voziti ne jedan, već čak pet AMG modela, a tvrtka Star Import,uvoznik Mercedesa za Srbiju, Crnu Goru i BiH, u suradnji s Daimler Mercedesom upoznala nas je i s još nekim aktualnim dostignućima kultne 'trokrake zvijezde'.

Bljesak.info / Mercedes-benz Star Experience 
Bljesak.info / Mercedes-benz Star Experience 

Čitava manifestacija inače se zove Star Experience, a taj naziv je sasvim po mjeri, jer je zvjezdanih automobila bilo baš mnogo, a nije manjkalo ni novih iskustava za volanom.

Općenito, Star Experience je namijenjen velikim klijentima i potencijalnim kupcima Mercedes-Benz automobila, kao i odabranim medijima. Tema ovogodišnjeg Star Experiencea je inteligentna vožnja Mercedes-Benza (S klasa prije svega, uz zaključak da doslovno skoro da sama vozi) i uz jednu novost - VAN day na kojem je predstavljena ponuda lakih gospodarskih i kombi vozila automobilskog diva iz Stuttgarta. Cjelodnevni program se sastojao od četiri cjeline Agility staza, Intelligent Drive (s naglaskom na inteligentne funkcije nove S-klase); Safety Parcours i Off-Road.

Ono što smo vam rekli na početku, dakle jurnjava u AMG modelima dogodila se na Agility stazi koja je uključivala najnoviji Mercedes-AMG E63 (571 KS), 'baby' AMG predstavnike u obliku C43 AMG 4-matic (367 KS) i E43 AMG (401 KS) kao i neizostavni kompakt GLC 43 AMG (362 KS) i GLA 45AMG (381 KS). I, što reći? Sve dok ih gledaš na slikama i tek pasivno promatraš, rekao bi – ma, daj, ništa posebno.

Bljesak.info / Mercedes-benz Star Experience 
Bljesak.info / Mercedes-benz Star Experience 

No, kad sjedneš za volan i kada te ponese sila konjskih snaga u konstantnoj borbi s granicama fizike,onda je osjećaj sličan onom dalmatinskom ''Ko ovo more platit''. Zapravo, ne morate biti čak niti zaljubljive prirode da se veoma brzo zaljubite u jedan ovakav primjerak, ne morate biti poseban avanturist da barem u jednom trenutku za volanom AMG-a ne pomislite – sve ću da dam i prodam samo da imam jednog ovakvog, jer osim sportske naravi, svi AMG modeli su itekako opremljeni za svakidašnje muke koje jedan auto mora proći – od praktičnosti do komfora.

Da ne bi oduševljenje preraslo u problem, lijepo smo zamoljeni da nipošto ne pritisnemo 'Race' mode, koji svaki od navedenih AMG modela pretvara u teško kontroliranu zvijer,spremnu da samo najiskusniji piloti iz nje izvuku maksimum. Instruktori Mercedesa sigurni su da to svatko može postati, ali ipak uz dugotrajniju vježbu od strane pravih ljudi poput njih.

Bljesak.info / Mercedes-benz Star Experience
Mercedes-Benz PR / 

Da ne bude samo na sportskoj jurnjavi, Mercedes je, i za ljubitelje 'zelene' energije predstavio i plug-in hibride - E350e te C350e, kao pogled na skoru budućnost iz Mercedesovog kuta, s naglaskom na očitu evoluciju, a ne nekakvu nekontroliranu revoluciju.

Mercedes-Benz PR / 
Bljesak.info / Mercedes-benz Star Experience 

Star Experience je poslužio i kao koreografija za predstavljanje osvježenog modela S-klase, čija prodaja je počela 1. listopada, s naglaskom na najjaču verziju u ekskluzivnom AMG izdanju sa 612 KS. S Klasa je i dalje ''ammiraglia'' kakva se rijetko može sresti i i danas, kada naizgled većina automobila ima i komfor i opremu koja je iznad svih standarda jučerašnjeg dana, pa ne čudi da izaziva jednako ushićenje kakvo je dalekih 70-ih godina prošlog stoljeća izazivala stara S klasa iz Titove pratnje, a koju smo također moli vidjeti na subotnjem druženju.

Bljesak.info / Mercedes-benz Star Experience
Bljesak.info / Mercedes-benz Star Experience 
Bljesak.info / Mercedes-benz Star Experience 

A vidjeli smo još toga – recimo, Mercedes-AMG GT C Cabrio s 577 KS, što je opet u skladu s obilježavanjem 50 godina sportskog AMG odjela.

Nakon svega najgora je stvar bila vraćanje u svakodnevicu, jer nakon toliko zvjezdanih modela na jednom mjestu povratak u svakodnevni promet bio je kao svojevrsni skok s konja na magarca.

Za više informacija i konfiguracija konzultirajte Internet stranicu www.mercedes-benz.ba, a na području Hercegovine zastupnik i najbolje mjesto za sve fanove 'zvijezde' i one koji će to tek postati je prodajno servisni centar Auto Lijanovići d.o.o. Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close