Mečka

Mercedes Benz u rujnu ostvario rekordnu prodaju

AutoMoto / Flash | 10. 10. 2016. u 10:34 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mercedes je proteklog mjeseca, kada je riječ o prodajnim brojkama, imao najbolji mjesec u svojoj povijesti. Naime, stuttgartski je proizvođač po prvi put u jednom mjesecu prodao, odnosno isporučio preko 200.000 vozila. Točnije, radilo se o 211.286 jedinica koje su isporučene kupcima širom svijeta.

Mercedesova je prodaja snažno rasla tijekom cijele godine, a rekordno je bilo i prošlo tromjesečje s ukupnom prodajom od 531.302 vozila, što je rast od 11,2% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Također, vrijedi reći i kako je Mercedes do kraja rujna prodao 1.537.921 automobil što je 11,7% više nego u istom razdoblju prošle godine.

Isti rekordi su postignuti na europskom, azijskom i sjevernoameričkom tržištu, a Mercedes je u rujnu bio najprodavaniji premium brand u Njemačkoj, SAD-u, Japanu i sl, a primjera radi u Kini je prodaja narasla za 30%. Prema navodima analitičara najveća zasluga za ovakve rezultate pripada novoj E klasi te revitaliziranoj mercedesovoj ponudi SUV/crossovera, prvenstveno modelu GLC.

Naime, mercedesova je prodaja u ovom segmentu u odnosu na prošlu godinu narasla za ogromnih 42,2% na 520.321 jedinicu. Rast je ostvaren i u drugim segmentima pa možemo zaključiti kako je mercedesova trenutna modelna ponuda uistinu pun pogodak, prenosi Autonet.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close