BIHAMK

Zbog blagdana Velike Gospe pojačan promet na cestama u Hercegovini

Zbog blagdana Velike Gospe, očekivati je pojačan promet i brojne pješake hodočasnike na cestama u Hercegovini i prilaznim cestama prema Međugorju.
AutoMoto / Stanje na cestama | 15. 08. 2021. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog održavanja Međunarodne auto trke na brdskim stazama, danas će u vremenu od 08 do 20 sati biti obustavljen promet na magistralnoj cesti Cazin-Srbljani-Ostrožac. Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na regionalne ceste.

Zbog održavanja biciklističke trke danas će u vremenu od 09:45 do 10:30 sati biti obustavljen promet na putnom pravcu Kula-Krupac (od raskrsnice Kula do raskrsnice Krupac). Također, kratkotrajne obustave prometa u vremenu od 11 do 13 sati moguće su i u ulicama na području Kantona Sarajevo: Put Famosa, Hrasnička cesta, Butmirska cesta, Kasindolska, Džemala Bijedića, Ante Babića, Želimira Vidovića Kelija i na dijelu regionalne ceste za Trebević.

Na autocesti A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati prometuje jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se promet od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na cestu preko Dubrava.

Zbog aktualnih radova sporije se prometuje i na dionicama: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica).

Zbog blagdana Velike Gospe, očekivati je pojačan promet i brojne pješake hodočasnike na cestama u Hercegovini i prilaznim cestama prema Međugorju. Vozače se moli za oprez i strpljivost u vožnji.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanski Brod, Orašje, Zupci, Deleuša i Hum.

Na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuje se da na duža putovanja se kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close