Stanje na cestama

Vozači, oprez! Na cestama odroni i polomljeno granje

Uslijed vjetra, na mnogim dionicama moguć je nailazak na polomljeno granje ili oborena stabla, a učestali su i odroni kamenja na kolnik.
AutoMoto / Stanje na cestama | 05. 11. 2023. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apel vozačima da zbog kiše i jakog vjetra voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu.

Uslijed vjetra, na mnogim dionicama moguć je nailazak na polomljeno granje ili oborena stabla, a učestali su i odroni kamenja na kolnik.

Na dionici magistralne ceste Konjic-Jablanica izvode se radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakim danom, od 07:30 do 16 sati, promet reguliran semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacijski radovi izvode se i na dvije lokacije magistralne ceste M-4. Radovi u Sižju (Lukavac-Gračanica) izvode se svakim danom u vremenu od 08 do 16 sati, uz reguliranje prometa semaforima.

A na dionici Tuzla-Kalesija, radovi su u mjestu Miljanovci, pa se svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 17 sati prometuje usporeno-jednom trakom.

Na magistralnoj cesti Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacijski radovi, pa se na tim dionicama prometuje usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška pojačan je promt putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini zakonski obavezno, pripćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close