Duža zadržavanja

Gužve na graničnim prijelazima

AutoMoto / Stanje na cestama | 25. 06. 2023. u 17:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Gradiška, Gradina, Brod i Šepak pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protječe uz zadržavanja do 30 minuta. Granični prijelaz Krstac (putni pravac Gacko - Nikšić) je otvoren za međunarodni promet.

Na cestama u Bosni i Hercegovini danas se prometuje uz slabiju frekvenciju vozila i povoljne vremenske prilike. Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na cesti.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, za promet je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoceste A-1 Zenica - Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na magistralnim cestama: Srbljani - Bosanska Krupa, Lašva - Kaonik, Travnik - Vitez, Šićki Brod - Lukavac, Bijeljina - Šepak, Čitluk - Ljubuški, Bihać - Kamenica, Livno - Šuica i Ripač - Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf - Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Na dionici regionalne ceste od mjesta Ravno prema magistralnoj cesti Ljubinje - Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 s R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Kopirati
Drag cursor here to close