Kiša stvara probleme

VIDEO | Prometnice pod vodom, u Drežnici se nafta prolila na kolnik

AutoMoto / Stanje na cestama | 21. 10. 2023. u 16:51 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / Voda na M-17

Obilna kiša koja je u Hercegovinu stigla u subotu u poslijepodnevnim satima već je stvorila probleme na prometnicama.

Naime, kako javlja naš fotoreporter jedan dio magistralne ceste M-17 kod Mostara je pod vodom.

Također, prava rijeka stvorila se na cesti u mostarskom naselju Rodoč.

"Zbog prosute nafte usljed kvara na autobusu na magistralnoj cesti M-17 u blizini Drežnice kolnik je klizav (u dužini od 500 metara), pa savjetujemo maksimalno opreznu vožnju", naveli su iz BIHAMK-a.

Kako su priopćili, zbog obilnih padalina u pojedinim krajevima Bosne i Hercegovine oštećenja na kolniku u vidu udarnih rupa ili kolotraga su slabije uočljiva jer su ispunjena vodom i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji.

"Upozoravamo na povremeno jake udare vjetra, kao i na povećanu opasnost od odrona i oborenog drveća na kolnik. Stoga, apeliramo na vozače da brzinu vozila prilagode danim uvjetima na cesti uz obvezno poštivanje prometnih propisa", naveli su.

Iz BIHAMK-a dodaju kako su brojne dionice s aktualnim radovima te preporučuju vozačima da svoja putovanja planiraju u skladu s očekivanim zastojima.

Radove provjerite OVDJE.

Podsjetimo, u dijelovima Bosne i Hercegovine danas je na snazi narančasti meteoalarm zbog jakog vjetra, dok je za jug, posebno za trebinjsku regiju, izdato upozorenje zbog očekivanih obilnih padalina. 

U trebinjskoj regiji očekuje se od 60 do 100 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i do 120 litara, zbog čega je izdat crveni meteoalarm.

Jake padaline očekuju se i u Mostaru i okolini, između 50 i 70, lokalno do 80 litara po metru kvadratnom te je za ovo područje danas na snazi narančasti meteoalarm.

Kopirati
Drag cursor here to close