Vrijeme pred nama

Prognoza do polovice listopada, evo kad nas očekuju padaline i niže temperature

Temperaturni režim uvjetovani stabilnim i sunčanim vremenom i dalje će pozitivno odstupati od prosječnih listopadskih temperatura.
Lifestyle / Flash | 02. 10. 2023. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do 13. listopada u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme, priopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu.

Prostrano polje povišenog zračnog pritiska i dalje diktira vremenske prilike u zemlji, navode iz FHMZ-a.

Tijekom jutra, u Bosni po kotlinama duž riječnih tokova moguća je pojava kratkotrajne magle, danju sunčano sa natprosječno visokim temperaturama zraka.

Od 14. do 17. listopada očekuje se promjena vremena praćena čestim padalinama i nešto nižim temperaturama zraka.

Temperaturni režim uvjetovani stabilnim i sunčanim vremenom i dalje će pozitivno odstupati od prosječnih listopadskih temperatura.

Naredih 12 dana vrijednosti temperatura zraka na planinama i visoravnima, zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Bosne, prognoziraju se od četiri do devet stupnjeva Celzijusa, u nižim, kotlinskim predjelima Bosne, od 10 do 15 stepeni, dok se u Hercegovini prognozira od 12 do 17 stupnjeva. Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni se očekuju od 18 do 24, na jugu zemlje do 29.

Od 15. listopada u Bosni jutra svježa uz minimalne temperature od pet do 10 stupnjeva, u Hercegovini od devet do 14, danju najviše temperature zraka u Bosni od 14 do 19, u Hercegovini od 20 do 25 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close