Danas

Počinju radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralne ceste M-17 Tarčin-Konjic

Za danas je najavljen početak radova na sanaciji klizišta na dionici magistralne ceste M-17 Tarčin-Konjic (u dužini od cca 100 metara), zbog čega će promet biti reguliran semaforima-naizmjenično propuštanje vozila.
AutoMoto / Stanje na cestama | 08. 04. 2024. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema prikupljenim podacima, jutros se na cestama u Bosni i Hercegovini prometuje uz povoljne vremenske uvjete i umjerenu frekvenciju vozila, priopćio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK).

Nešto kasnije očekuje se pojačan intenzitet prometa, pa apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Za danas je najavljen početak radova na sanaciji klizišta na dionici magistralne ceste M-17 Tarčin-Konjic (u dužini od cca 100 metara), zbog čega će promet biti reguliran semaforima-naizmjenično propuštanje vozila.

Na dionici magistralne ceste Dobro Polje-Miljevina, zbog radova, prometuje se usporeno-jednom trakom.

Zbog oštećenja mosta na magistralnoj cesti Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase prometuju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona promet obustavljen.

U toku su radovi na izgradnji kružnog toka kod mjesta Kraševo na magistralnom putu Jelah-Doboj. Svakog dana osim nedjelje od 7 do 17 sati vozila prometuju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnim cestama Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Radovi se izvode i na magistralnim cestama: Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Bijeljina-Rača, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Od danas se zabranjuje promet vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na mostu na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko šest tona preusmjeravat će se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Kopirati
Drag cursor here to close