Pogledajte rezultat

Volvo i Microsoft udružili snage

AutoMoto / Flash | 29. 10. 2016. u 10:45 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volvo je u Zagrebu u sklopu konferencije Corporate Innovation & Intrapreneurship 2016 – CORP2IN predstavio Microsoft Hololens, prvo hologramsko računalo na svijetu koje pokreće Windows 10 te koje nema ni žice niti potrebe za povezivanjem s telefonima ili osobnim računalima, piše Tportal.hr.

Volvo je jedna od prvih kompanija koja radi s HoloLensom i trenutačno jedina iz autoindustrije. Hololens je de facto velika, izrazito pametna kutija čija je cijena, neslužbeno doznajemo, oko 100.000 eura.

Unutar nje nam je održana virtualna prezentacija sigurnosnih sustava Volva S90 koja je uključivala i neke komponente koje Volvo tek planira ugrađivati. Kako stvar radi? Uđete u Hololens, zatvore se vrata, stavite naočale koje projiciraju sliku ispred vaših očiju, a onaj tko drži prezentaciju pokretom ruku prebacuje slideove, pušta filmove, dodaje efekte (u jednom je trenutku automobil koji smo promatrali 'upao' u snježnu mećavu) i općenito vas vodi kroz virtualno iskustvo.





Ono je sjajno te će sigurno poslužiti kao vrhunsko prodajno oružje jer vam omogućava da se povežete s predmetom prezentacije na emocionalnoj razini, što je u prodaji izrazito bitno. U bliskoj budućnosti Hololens će kupcima pružiti mogućnosti istražiti ili iskusiti sve mogućnosti koje nude Volvo automobili; od iskustva izbjegavanja prometne nesreće, pametnih i održivih rješenja po pitanju motora do usluga povezivosti.

Također, kupci će moći konfigurirati svoja Volvo vozila, odnosno moći će promijeniti boju automobila, dizajn naplatka i mnoge druge vizualne mogućnost na svojem modelu. Da je ovo tehnologija budućnosti na kojoj će se temeljiti poslovanja većine kompanija, pokazuju i podaci IDC-a, prema kojima će globalno prihodi na tržištu proširene i virtualne stvarnosti rasti od 5,2 milijarde u ovoj na više od 162 milijarde američkih dolara u 2020. godini.

Kopirati
Drag cursor here to close