strpljenja

Na granicama čekanja i do jedan sat

AutoMoto / Flash | 29. 10. 2016. u 09:27 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, promet se odvija po suhom, odnosno vlažnom kolovozu. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa se apelira na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena prometna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Zbog radova na asfaltranju danas do 17 sati, obustavljen je promet na regionalnom putu R-445 Bilješevo-Kakanj (kod mjesta Karaulsko polje), kao i na regionalnom putu R-445 Semizovac-Ilijaš-Visoko, alternativni pravci su u funkciji.

Od puteva s aktualnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-16 Donji Vakuf-Bugojno, M-4 Simin Han-Kalesija, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad i M-16.2 Prozor-Jablanica.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Velika Kladuša na prelazak granice čeka se do 1 sat. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prijelazima Orašje-Županja i Bosanski Brod-Slavonski Brod vozila prometuju usporeno. Zbog nastupajućih vjerskih praznika (Svi Sveti i Dušni dan) očekuje se pojačan promet vozila u razdoblju od 29.10. do 2. 11., tako da se vozačima preporučuje da što manje koriste ova dva prelaza, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close